
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...

Zemiakový šalát s feta syrom
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na koliečka. Pridáme nasekanú cibuľku aj s vňaťou, olivy a feta syr. Všetký suroviny...

Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...

Syrové guľôčky s bedľou
Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...

Škandinávsky hrniec
Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.

Dubákové rezne v sezame
Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v...

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Hokaido tortilla
Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si...

Tekvicovo-hrušková krémová polievka
Tekvicu ošúpeme zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, takisto aj hrušky varíme v hrnci do ktorého...

Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...

Kapusta kvasená v pohári
Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

Sardinkové karí z Pacifiku
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na...

Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...

Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou
Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

Hrušková polievka so syrovými guľkami
Hrušky rozpolíme, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme vodu,...

Slivkovo–perníková krémová torta
Pre oslávenca. Do cesta som použila perníčky, ktoré mi zostali... Upečiete rýchlo a jednoducho....

Halloweenska kaša à la Muki
Halloween za dverami a tekvicová sezóna v plnom prúde. Vyskúšaj tento nutričný vynikajúci recept. Ver...

Batatové dvojfarebné rezy bez lepku
V našom dnešnom recepte sa snúbia všetky chute jesene....

Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami
Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....

Bezlepková roláda s tekvicou a voňavým korením
Bezlepková roláda vylepšená tekvicovým pyré je trendom tejto jesene. Objavte aj vy, že maslová tekvica...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

Prekladané zemiaky Keka
Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov...