Cuketový koláč z Londýna

ellie2012 - bez fotkyellie2012, 13. mája 2013

Tento recept mám od priateľovej maminy a ani som netušila, že môže byť taký úspešný. Plech bol vyčistený naozaj rýchlo.

35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 veľká
500 g
200 g
150 g
200-250ml hrnček
1 bal.
4 ks
hrsť




Postup

  1. 1

    Postrúhame si cuketu, nemusíme šúpať, stačí riadne umyť. Ja som použila klasický mixér, kedže sa mi nechcelo strúhať. Potom na troške oleja speníme cibuľku do zlatista a odstavíme.

  2. 2

    Do misy dáme múku, kypriaci prášok, šunku nakrájanú na pásiky, nastruhaný syr a opraženú cibuľu. Do tejto zmesi pridáme postrúhanú cuketu, do ktorej sme dali za hrsť petržlenovej vňate a 4 žĺtky. Všetko premiešame. Ja som to nespravila, ale z cukety by sa mala vytlačiť prebytočná tekutina. Moja rada znie, spravte to:) Ja som mala po upečení koláč príliš "mokrý".

  3. 3

    Podľa potreby pridávame mlieko a olej. Netreba tomu veľa. Ochutíme zmes majoránom, soľou a MČK. Z bielkov si vyšlaháme penu a pridáme do zmesi. Zmes vylejeme do formy (ja som použila obyčajný vyšší pekáč) a pečieme na 180 stupňoch cca 40 min. Pečenie prispôsobte skúsenostiam so svojou rúrou.

Diskusia k receptu

garanco
Tento nápad vyzerá fajnovo. Ja by som šťavu z cukety nevytlačila, ale by som nedala to mlieko - čo nato povieš? . Keď budú cukety, vyskúšam:-))
lianka
Ja tiež robievam. Šťavu z cukety nevytláčam, no čo keď je mokrejší, aspoň sa lepšie šmýka dolu krkom. A je zdravší ako sladký a tiež splní funkciu hlavného jedla popri polievke.
radulienka
Krásny recept, sladký koláč robievam, ale toto je iné, trošku zmeny nezaškodí, ja by som tam dala za hrsť ovsenných vločiek, tie tú šťavu vypijú a aspoň tam to najdôležitejšie zostane, vďaka za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia