Tento recept mám od priateľovej maminy a ani som netušila, že môže byť taký úspešný. Plech bol vyčistený naozaj rýchlo.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Postrúhame si cuketu, nemusíme šúpať, stačí riadne umyť. Ja som použila klasický mixér, kedže sa mi nechcelo strúhať. Potom na troške oleja speníme cibuľku do zlatista a odstavíme.
- 2
Do misy dáme múku, kypriaci prášok, šunku nakrájanú na pásiky, nastruhaný syr a opraženú cibuľu. Do tejto zmesi pridáme postrúhanú cuketu, do ktorej sme dali za hrsť petržlenovej vňate a 4 žĺtky. Všetko premiešame. Ja som to nespravila, ale z cukety by sa mala vytlačiť prebytočná tekutina. Moja rada znie, spravte to:) Ja som mala po upečení koláč príliš "mokrý".
- 3
Podľa potreby pridávame mlieko a olej. Netreba tomu veľa. Ochutíme zmes majoránom, soľou a MČK. Z bielkov si vyšlaháme penu a pridáme do zmesi. Zmes vylejeme do formy (ja som použila obyčajný vyšší pekáč) a pečieme na 180 stupňoch cca 40 min. Pečenie prispôsobte skúsenostiam so svojou rúrou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu