Jesenné (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé

Hlavné jedlá

Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

prazdny

Ako uskladniť poškodené jablká

Bezmäsité jedlá

Nakoľko máme veľa krásnych jabĺk, ale nedajú sa uskladniť, pretože ich nestriekame a každé jedno...

prazdny

Kysnutý závin s jablkovo-tekvicovou plnkou

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame. Cesto necháme vykysnúť asi 45 minút.

prazdny

Špagetová tekvica s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

prazdny

Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré

Koláče

Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.

prazdny

Liaty koláč s minislivkami

Koláče

Do tohto koláča som zužitkovala posledné malé slivky z plánky....

prazdny

Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou

Hlavné jedlá

Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...

prazdny

Smotanový gratin v tekvici

Bezmäsité jedlá

Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

prazdny

Piknikové sendviče bez lepku

Raňajky

Leto klope na dvere a určite aj vy plánujete rôzne výlety či pikniky s rodinou a s priateľmi. Práve na tieto príležitosti sa vám bude hodiť náš dnešný recept na piknikové sendviče bez lepku....

prazdny

Čerstvé huby s parenou knedľou

Bezmäsité jedlá

Kedze, stale nieco sa zvysi z predosleho dna, tak ako mne parena knedla, pripravila...

prazdny

Dýňové lívanečky

Dezerty

Nejprve povaříme dýni i se slupkou, pak ji rozmačkáme nebo rozmixujeme.

prazdny

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“

Hlavné jedlá

Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

prazdny

Brownies z cvikly

Koláče

Cvikla je veľmi zdravá zelenina, ktorá sa dá použiť nielen na chutné jedlá, ale aj...

prazdny

Dulové želé v čokoláde

Dezerty

Na dule sa už takmer zabudlo a je to veľká škoda. Hoci sa toto ovocie nedá...

prazdny

Rýdziky pečené na masle

Bezmäsité jedlá

Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...

prazdny

Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.

prazdny

Pekelná paprika

Bezmäsité jedlá

Papriku si umyjeme , osusime. Odkrojime vrsok osolime , pridame bylinky podla chuti a...

prazdny

Hokkaido polievočka s pomarančovou šťavou a so zázvorom

Bezmäsité jedlá

Tento recept mi posunula kamarátka Majka práve keď som bola chorá a veru s tým zázvorom a pomarančovou šťavou to bol skvelý liek na moju virózu....

prazdny

Slaný koláč s hovädzím a pivom

Hovädzie mäso

Slaný koláč s chuťou stredoveku.

prazdny

Pohánka s ovocím

Bezmäsité jedlá

Pohánku môžeme pripraviť aj nasladko....

prazdny

Tekvicovo-kukuričné parené muffinky

Dezerty

Ako aj názov uvádza, tieto slané muffiny sa nepiekli v rúre, ale parili. Samozrejme,...

prazdny

Jablkový krehký koláč

Koláče

Rýchla príprava, dostupné suroviny... pár argumentov, ktoré mám v kuchyni rada :-)

prazdny

Cviklové gazpacho

Bezmäsité jedlá

Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

prazdny

Hruškovo-orechové mafiny bez lepku

Koláče

Ešte stále máme sezónu orechov a jesenného ovocia a my sme si dnes z toho množstva druhov vybrali kombináciu vlašských orechov a hrušiek....

prazdny

Jablká s penou a cider granitou

Dezerty

Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s...

prazdny

Arónia - sušené plody na čaj

Nápoje

Pestujem aróniu na jednom kríku. Už som jej plody zavárala na kompót, mrazila, zalievala...

prazdny

Ryžový srnčí chrbát

Dezerty

Letná večera alebo pohostenie pre deti aj dospelých môže mať aj iný charakter ako koláč....

prazdny

Šípkový džem

Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....