Foto: tardis
Recept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali upravovať na rôzne spôsoby. V podstate ide o klasický Zobraziť celý popisRecept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali upravovať na rôzne spôsoby. V podstate ide o klasický závin, len plnka je slaná.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 dl |
|
1 ks |
|
1/2 balenia |
|
2 ČL |
|
2 dl |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
troška na rozriedenie |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Cesto:
Z droždia, trochy mlieka a cukru urobíme kvások. Do nádoby nasypeme múku, pridáme kvások, soľ, vajce, mlieko a olej. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi pol hodinu /soli dávam viac, je cesto potom chutnejšie, ale nieje to nutné/. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát, /niekedy vyjdú dva/, potrieme olejom a naplníme plnkou. Zavinieme a závin potrieme olejom a posypeme rascou/alebo podľa chuti a fantázie/.Pred pečením ešte trocha popicháme vidličkou, pečieme asi 40 min.- 2
Plnka:
Tekvicu postrúhame, posolíme a vmiešame do nej bryndzu, zriedime trochou mlieka, pridáme nasekanú bazalku, nakrájanú cibuľu, postrúhaný cesnak, ml.červenú papriku, biele a čierne korenie. Dobre premiešame a potom rozotrieme na koláč./Ak nám vyjdu dva záviny, doporučujem urobiť viac plnky/.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu