Bazalkové guľky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 29. januára 2011

Recept na toto jedlo mam uz velmi davno. Videla som ho v jednom casopise.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 ml
2 ks
1 ks
150 ml
1 KL
1 PL
1 PL
1/2 salky, jemná
4 PL




Postup

  1. 1

    Hovadzie maso si pomelieme na jemnejsie. Cibulu si nakrajame na drobno a poprazime na oleji. Cerstvu bazalku si nasekame tiez na drobno. Vsetko si dame do misky spolu so zltkami, struhankou, smotanou a vodou. Posolime a okorenime. Vsetko spolu spracujeme na jemnu masu.

    Bazalkové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z masy sformujeme gulky velkosti orecha.

    Bazalkové guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Gulky oprazame na miernom ohni do zlatista. Podavame horuce alebo studene. My sme to tentokrat mali so zemiakovym salatom.

    Bazalkové guľky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

vavan
to je určite vynikajúce,ukladám do KK
andys
Dnes sa Ti to krásne podarilo, aj so šalátom. Ja by som tie guľky šupla do rúry, je to moja obľúbená tepelná úprava. Receptík si ukladám :)
cinkla
Bazalka je bajecna vec, tak mozno aj v tejto kombinacii to bude bajecne. Myslim, ze to vyskusam. Este som nikdy nedavala do mleteho mäsa smotanu. Tak prave preto to vyskusam. D.
palokuchki
@andys skus ako hovoris dat to do tej rury. Len daj pozor, musis mat velmi horucu ruru, lebo maso ti pusti stavu. Gulky sa prazili na dvoch lyziciach oleja, ja myslim ze to nebolo take zle. Na povrchu sa stiahli a vo vnutri boli stavnate. Dakujem vam za komentare.
helca103
mne by chutili aj s kapustovým šalátom bez zemiakov ..... KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia