Gaštanové nákypy s lieskovcovým krokantom
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. januára 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
na 170 °C
Suroviny
150 g lúpané |
|
80 g |
|
3 ks |
|
350 g |
|
(na potretie foriem) |
|
Na krokant: | |
80 g lúpané |
|
80 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z hriankového chleba orežeme kôrku a bielu časť nakrájame na malé kocky, necháme trošku preschnúť. Gaštany uvaríme domäkka. Lieskovce upečieme v rúre pri 175 °C 7 minút. Cukor na krokant zmiešame s troškou vody a na ohni v hrnčeku necháme skaramelizovať. Hotovým karamelom prelejeme lieskovce a necháme vychladnúť.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkov zapracujeme nadrobno pokrájané gaštany, chlebové kocky a nakoniec sneh z bielkov.
- 3
Silikónové formy na muffiny vymastíme maslom. Pripravenú hmotu rozdelíme do formičiek a dáme piecť na 170 °C 15 minút. Lieskovcový karamel preložíme do pevného plastového vrecka a za pomoci tĺčika rozbijeme. Hotové nákypy posypeme lieskovcovým krokantom.
Tiež gaštanový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu