Gaštanové nákypy s lieskovcovým krokantom
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. januára 2020
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. januára 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z hriankového chleba orežeme kôrku a bielu časť nakrájame na malé kocky, necháme trošku preschnúť. Gaštany uvaríme domäkka. Lieskovce upečieme v rúre pri 175 °C 7 minút. Cukor na krokant zmiešame s troškou vody a na ohni v hrnčeku necháme skaramelizovať. Hotovým karamelom prelejeme lieskovce a necháme vychladnúť.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkov zapracujeme nadrobno pokrájané gaštany, chlebové kocky a nakoniec sneh z bielkov.
- 3
Silikónové formy na muffiny vymastíme maslom. Pripravenú hmotu rozdelíme do formičiek a dáme piecť na 170 °C 15 minút. Lieskovcový karamel preložíme do pevného plastového vrecka a za pomoci tĺčika rozbijeme. Hotové nákypy posypeme lieskovcovým krokantom.
Tiež gaštanový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu