Gaštanový koláč
Gaštanový koláč

Gaštanové nákypy s lieskovcovým krokantom

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 30. januára 2020
Gaštanové nákypy s lieskovcovým krokantom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
15 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g lúpané
80 g
3 ks
350 g
 (na potretie foriem)
Na krokant:
80 g lúpané
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z hriankového chleba orežeme kôrku a bielu časť nakrájame na malé kocky, necháme trošku preschnúť. Gaštany uvaríme domäkka. Lieskovce upečieme v rúre pri 175 °C 7 minút. Cukor na krokant zmiešame s troškou vody a na ohni v hrnčeku necháme skaramelizovať. Hotovým karamelom prelejeme lieskovce a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkov zapracujeme nadrobno pokrájané gaštany, chlebové kocky a nakoniec sneh z bielkov.

  3. 3

    Silikónové formy na muffiny vymastíme maslom. Pripravenú hmotu rozdelíme do formičiek a dáme piecť na 170 °C 15 minút. Lieskovcový karamel preložíme do pevného plastového vrecka a za pomoci tĺčika rozbijeme. Hotové nákypy posypeme lieskovcovým krokantom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre