
Gaštanová krémová polievka
Recept som dostala od mojej kamošky z maďarska. Je veľmi chutná :)))

Mäsové závitky z kapustných listov
Hlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme...

Slivkový koláč s hrozienkami a mandľami
Slivkové koláče sú neprekonateľné, ak ich doplníte škoricou, hrozienkami a mandľami len sa tak za...

Plnený baklažán
Tento recept som videla v televízii a hneď na druhý deň som ho vyskúšala a veľmi nám chutil....

Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami
Po dlhej dobe zas nastala vzácna chvíľa, že som si robila obed iba pre seba, ...

Klasický burger
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte...

Jablkové ruže
Videla som u tety na FB video a zaujalo ma to. Bolo to pekné a jednoduché......

Jablká zavarené s kávou
Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....

Dezert Clafoutis
tak toto je ten dezert, pri ktorom som nervačila... aléé... nehnevajte sa ale zjedla...

Jablkové prekvapenie
Prichádza sezóna jabĺk, tak som sa rozhodla prispieť mojím receptíkom a inšpirovať varecháčov.

Dýňový dort
Dort je koncipován do formy o velikosti 20-22 cm a jelikož žádnou takovou formu nemám, pekla...

Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.

Kapor v cestíčku Vínnoviľjuška
Z Vianočného kapra som si uchmatla jednu podkovičku a medzi sviatkami vyskúšala iný, ľahší a diétnejší...

Kapustové pagáčiky
Očistenú kapustu nadrobno ostrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, múku a vypracujeme cesto...

Slivkový koláč s marcipánom
Dnes som piekla tento koláčik, je z lístkového cesta, rýchly, na prípravu, zdĺhavejší...

Krvavnička s jesenným ovocím a pivným šodó
Z rovnakých surovín vždy iné jedlo – v našej reštaurácii to platí na sto percent. Pripraviť...

Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú...

Gazdovské cestoviny
Cestoviny uvaríme a scedíme. Na oleji speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme a podusíme,...

Kapustové fašírky
Očistenú kapustu posekáme nadrobno, osolíme a udusíme. Pridáme posekanú salámu, vajcia, soľ a...

Kyslá hubová polievka
Očistené a umyté huby pokrájame a dáme na posekanú a na masti spenenú cibuľu. Pridáme sladkú...

Žalude z maslových sušienok
Maslo roztopíme, pridáme cukor, pomleté sušienky a orechy a džús. Spracujeme rukami do kompaktnej...

Hokkaido krém s ružičkovým kelom
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido...

Marinovaná žlutá cukina
Ke všemu grilování je výborný salát z lahodné žluté tekvice, dobře vychlazený.

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Bravčová kotleta s hruškou a šalviou
Možno to na foto až tak nevyzerá, ale tieto kotlety sú pre mňa gastronomickým zážitkom....

Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou
Když nám na zahradě zrají švestky, dělám z nich ledacos a moc rádi máme švestkovou omáčku....

Pečená husokačka na zabíjačkových zemiakoch
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka. Veď naša...

Halloweenske metly z lístkového cesta
Cesto vyberieme z chladničky 15-20 minút pred použitím. Rozrolujeme a polovicu plochy cesta natrieme lieskovoorieškovou nátierkou....