
Morčacie s osikovcami a paprikou
Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na...

Hroznová omáčka k divine
Sladká pikantná omáčka z červeného hrozna vhodná k hovädziemu mäsu alebo divine.

Pečená kačica
Kačicu najprv dobre umyjeme. Doma ju stále pečieme vcelku, takže si pripravíme väčší pekáč...

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Jemný jablkový nákyp
Tento recept som našla kdesi ako recept našich prababičiek. Je naozaj jednoduchý na suroviny, len...

Chlebík z pekárničky č.2
Doteraz som ho robila bez zemiakov, tento zo zemiakmi sa mi páči viac. Je to...

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

Husacie stehno nadivoko
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska...

Karé s kuriatkami
Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente. Z chladnicky ho vyberte az hodinu...

Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou
Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...

Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom
Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a...

Nátierka z pečenej tekvice Hokkaido
Pečenú tekvicu Hokkiado odporúčam tiež ako prílohu k pečenému mäsu alebo len tak s chlebíkom.

Citrónová bábovka z polotovaru
V nemenovanom supermarkete som našla sypkú zmes na citrónový koláčik. Tak som ju kúpila, lebo sa...

Jablkový linecký koláč
Linecké cesto, jabĺčka, voňavá škorica a oriešky, tak to je výborná kombinácia chutí na...

Slivkový kečup k mäsu a syru
Slivky odkôstkujeme, nakrájame na kúsky a zalejeme 100 ml vody a jablčným octom.

Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...

Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...

Kelová polievka s hubami
Nadrobno pokrájanú očistenú cibuľu speníme na rastlinnom oleji. Kel očistíme, odstránime hlúbovité časti, pokrájame na...

Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....

Bartošovská cuketa
Rýchly, chutný a jednoduchý recept pre milovníkov cukety a syra. Výborný na raňajky alebo večeru....

Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute...

Krémová cuketovo-kokosová polievka
Zelená a fajnová! O to viac, ak sú v nej samé zdravé a výživné ingrediencie.....

Tekvicovo-čokoládové brownies
1 šálka = 250 ml, forma na pečenie: približne 30 x 20 cm Tekvicové pyré: Umytú a...

Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....

Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...

Likér z arónie
Plody arónie sú síce trpké, ale veľmi zdravé. Dá sa z nich urobiť napríklad likér,...

Hrnčekový makovec s tvarohom a slivkami
Výborný jednoduchý koláčik z maku, tvarohu a sliviek. Bez váženia a mixovania a predsa skvelý...

Baklažánový raj
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na nich stále ešte pochutnať....

Kapustová štrúdľa
Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájaný bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme 1/3 na...