Hokkaido krém s ružičkovým kelom fotorecept

pelo - bez fotkypelo, 9. februára 2015
Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept)
Foto: pelo

Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido. Vedeli o jej liečivých účinkoch a bežne ju využívali. Jasne oranžové Hokkaido obsahuje veľa betakaroténu. Tekvica je tiež bohatá na vitamíny, telo si vytvorí potrebné A, získa C, E, vitamíny skupiny B a je nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom, vápnikom a železom.

6
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Tekvicu a ostatnú zeleninu dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame.

    Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme rozmarín a bobkový list a dáme upiecť do rúry.

    Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečenú zeleninu okrem ružičkového kelu dáme do hrnca.

    Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme zeleninový vývar podľa potreby, soľ, čierne korenie a rozmixujeme.

    Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme sójovú smotanu a chvíľu povaríme.

    Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici si upražíme tekvicové a slnečnicové semienka.

    Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hotovej polievky dáme polovičky ružičkových kelov, upražené semienka a pokvapkáme tekvicovým olejom.

    Hokkaido krém s ružičkovým kelom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
hokkaido krém mám rada, ale varila som len čiste z hokkaida, o pečenej zelenine som
zatiaľ len čítala v receptoch , bolo by dobré skúsiť podľa Teba...

Pridaj komentár k receptu: