Foto: pelo
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido. Vedeli o jej liečivých účinkoch a bežne ju Zobraziť celý popisTekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido. Vedeli o jej liečivých účinkoch a bežne ju využívali. Jasne oranžové Hokkaido obsahuje veľa betakaroténu. Tekvica je tiež bohatá na vitamíny, telo si vytvorí potrebné A, získa C, E, vitamíny skupiny B a je nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom, vápnikom a železom.
porcií
príprava
Postup
-
1
Tekvicu a ostatnú zeleninu dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame.
-
2
Pridáme rozmarín a bobkový list a dáme upiecť do rúry.
-
3
Upečenú zeleninu okrem ružičkového kelu dáme do hrnca.
-
4
Pridáme zeleninový vývar podľa potreby, soľ, čierne korenie a rozmixujeme.
-
5
Pridáme sójovú smotanu a chvíľu povaríme.
-
6
Na panvici si upražíme tekvicové a slnečnicové semienka.
-
7
Do hotovej polievky dáme polovičky ružičkových kelov, upražené semienka a pokvapkáme tekvicovým olejom.
zatiaľ len čítala v receptoch , bolo by dobré skúsiť podľa Teba...