Hruškový koláč
Hruškový koláč

Hruškový koláč z ovsených vločiek

Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 18. septembra 2018
Hruškový koláč z ovsených vločiek
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 120 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
12 g
200 g
2 ks
500 ml
250 g
200 g
Krém:
12 ks
40 ml
500 ml
100 g
250 g
3 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Z ovsených vločiek, vajec, mlieka, múky, cukru, kypriaceho prášku a masla vymiešame cesto, ktoré roztlačíme do formy na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu.

  2. 2

    Krém: Žĺtky, smotanu, likér, vanilkový cukor a maslo miešame nad parou, kým sa nezačne tvoriť hustý krém.

  3. 3

    Krém nalejeme na stuhnuté cesto a poukladáme natenko nakrájané hrušky. Pečieme pri 120 °C približne pol hodiny.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Kolac vyzera super. Ale gramaz je riadne uletena. Ma to byt na 8 kruhovych plechov? Lebo na jeden, no to by bol ako poschodova torta.
Prosim redakciu o opravu.

Pridaj komentár k receptu: