Hruškový koláč z ovsených vločiek
Filip Kapusta
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 18. septembra 2018
šéfkuchár Hotela AQUATERMAL*** v Dolnej Strehovej, 18. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
30 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Cesto: Z ovsených vločiek, vajec, mlieka, múky, cukru, kypriaceho prášku a masla vymiešame cesto, ktoré roztlačíme do formy na pečenie a necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu.
- 2
Krém: Žĺtky, smotanu, likér, vanilkový cukor a maslo miešame nad parou, kým sa nezačne tvoriť hustý krém.
- 3
Krém nalejeme na stuhnuté cesto a poukladáme natenko nakrájané hrušky. Pečieme pri 120 °C približne pol hodiny.
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prosim redakciu o opravu.
Pokúsime sa zistiť.