Foto: dvorka
Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed mleté mäso, skĺbila som dva v jedno.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som namlela, nastrúhala som k nemu zemiaky, pridala som nadrobno nakrájaný hlávkový šalát sparený (nemusí byť ale ja som si ho zabudla vziať zo záhrady predvčerom a on stratil krehkosť), jarný cesnak nadrobno nakrájaný - taktiež môže byť normálny niekoľko strúčkov. Ešte som nastrihala petržlenovú vňať, posolila, okorenila čiernym korením a čerstvou majoránkou, pridala som vajíčko a všetko poriadne premiesila rukou.
-
2
Na panvici som roztopila plátok masti, lyžicou som rozložila z masy štyri placky a pomaly opekala z každej strany 4 minúty.
-
3
A ešte som urobila pre seba zdravšiu verziu: na teflónovej panvici bez tuku som opiekla ďalšie 4 placky z oboch strán taktiež každú po 4 minúty z každej strany.
-
4
S dusenou nakladanou červenou kapustou a kôprom zo záhradky som si pripravila pre mňa skvelý obed. A chlapom ktorí môžu aj mastnejšie budú placky vyprážané na masti :) či už s chlebom alebo zemiakmi, ako budú chcieť.
Diskusia k receptu