Placky z mletého mäsa fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 13. mája 2013
Placky z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: dvorka

Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed mleté mäso, skĺbila som dva v jedno.

3
porcie
20 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
podľa chuti
1 lyžička
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäso som namlela, nastrúhala som k nemu zemiaky, pridala som nadrobno nakrájaný hlávkový šalát sparený (nemusí byť ale ja som si ho zabudla vziať zo záhrady predvčerom a on stratil krehkosť), jarný cesnak nadrobno nakrájaný - taktiež môže byť normálny niekoľko strúčkov. Ešte som nastrihala petržlenovú vňať, posolila, okorenila čiernym korením a čerstvou majoránkou, pridala som vajíčko a všetko poriadne premiesila rukou.

    Placky z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som roztopila plátok masti, lyžicou som rozložila z masy štyri placky a pomaly opekala z každej strany 4 minúty.

    Placky z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A ešte som urobila pre seba zdravšiu verziu: na teflónovej panvici bez tuku som opiekla ďalšie 4 placky z oboch strán taktiež každú po 4 minúty z každej strany.

    Placky z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S dusenou nakladanou červenou kapustou a kôprom zo záhradky som si pripravila pre mňa skvelý obed. A chlapom ktorí môžu aj mastnejšie budú placky vyprážané na masti :) či už s chlebom alebo zemiakmi, ako budú chcieť.

    Placky z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia68
Výborne si navarila,určite chutné :-) Tiež robím bežne fašírkové placky nadľahčené strúhanou zeleninou,či ovsennými vločkami,ale so zemiakmi som neskúšala.Pri plackách treba málo oleja (ak nepečieme v rúre) a sú chutné :-)
jozka2
nebolo by od veci to masko so zeleninou udusit a naplnit placky a na vrch kopcek kyslej smotany.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia