Foto: mrnousik
Na ráno je vhodné zjesť dostatok sacharidov aby naše telo malo odkiaľ čerpať energiu. A niekedy sa stane, že doma nie je vhodný, ak Zobraziť celý popisNa ráno je vhodné zjesť dostatok sacharidov aby naše telo malo odkiaľ čerpať energiu. A niekedy sa stane, že doma nie je vhodný, ak vôbec nejaký chlieb. Jednoduchšie by bolo siahnuť po napolitanke ale odporúčam zvoliť cestoviny s pikantnou zálievkou, ktoré dodajú energiu a taktiež rozbehnú metabolizmus. Keď sa ešte potom dobre napijete, tak do obeda vydržíte úplne v pohode. Možno nejaka ta mandla na olovrant :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klasika - dáme variť cestoviny, zatiaľ si ráno nastrúhame zeler, kaleráb, pokrájame rajčiny a šalát a zmiešame spolu s olejom, horčicou, smotanou a korením v mise. Ešte si stihneme uvariť aj kafé a zapáliť si :) Keď sa cestoviny dovaria, po opláchnuti studenou vodou ich len šupneme do zmesi a premiešame poriadne. Táto zálievka by mala ráno prehriať organizmus, uspokojí chuťové bunky a nakopne metabolizmus.
- 2
Podávame so zeleninou, čím viac, tým lepšie :)
- 3
Celé raňajky majú dokopy približne 1200 kJ z toho cca 10g bielkovín, 50g sacharidov a 5g tuku. Na obed odporúčam niečo s obsahom bielkovín (kuracie mäso, vajíčka,..) a kedže telo potrebuje aj tuky, hlavne tie "zdravé", do tašky si hodte sáčok s pár mandľami alebo vlašskými orechmi, keby náhodou zaútočila mlsnosť alebo hlad - ten však môže byť prezlečený smäd, preto nezabúdajte na pitný režim v podobe čistej vody :)
- 4
Nákupný zoznam s receptom v kóde do mobilu.
- 2
Toto je načo dobré - horčica + korenie čierne + paprika červená + zázvor + korenie kajenské.
Ak by u nás niekto v kuchyni chcel fajčiť, skončil by za dverami bytu.
No, a s fajcenim v kuchyni mas pravdu, preto mam v kuchyni taky upgrade, a to dvere na lodgiu :)
@megadesign : skus pouzit tento link goqr.me
... len si to v mobile skontroluj, niekedy text vyhodnoti ako "barcode"ciselny, skor ako ulozis :)
co sa tyka preplachovania cestovin, tak nerobim to zas uznavam vzdy, ked ich robim "na teplo", tak ich pokvapkam olivovym olejom, ale ked ich pridavam do zeleniny surovej, tak ich schladim studenou vodou, asi som precitlivela a nechcem aby zeleninka utrpela sok :)
tiez sa mi Tvoje receptiky pacia:)
kredenca si nevšímaj, veď pozri jeho profil, recept žiadny, on je tu chlapec len aby podrýval, kritizoval a otravoval, zjavne si potrebuje poriešiť komplexy. alebo mu doma žena nedovolí spod papuče ani nos vystrčiť, tak sa tu lieči. veď vieš: blbý lidi, taky lidi, pánbůh je má taky rád. :-))