Jablká a slivky v jednom koláči fotorecept
Foto: helena10
Čerstvé jablká so slivkami spolu v jednom koláči vás milo prekvapia výbornou chuťou. Oplatí sa upiecť.
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
125 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
80 g roztopené ochladené |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 PL nastrúhaná |
|
180 ml |
|
2 ks väčšie |
|
200 g čerstvé |
|
Smotanová poleva: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na posypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Na cesto vymiešam ručne metličkou celé vajcia, cukor kryštálový aj vanilkový a štipku soli. Netreba do biela. Pridám roztopené ochladené maslo, premiešam. Pridávam múku s práškom do pečiva a mliekom na dvakrát a vždy metličkou premiešam. Vymiešané cesto nechám stáť bokom.
- 2
Teraz sú na rade jablká a slivky. Očistené ale neošúpané jablká, zbavené jadrovníka nakrájam na kocky. Potom čisté odkôstkované slivky tiež narežem na kocky približne ako jablká.
- 3
Do cesta vysypem nakrájané kocky jabĺk a riadne lopatkou premiešam. Následne do cesta vsypem nakrájané slivky a dôkladne premiešam cesto.
- 4
Cesto s ovocím rozotriem na pomúčený a detskou krupicou posypaný plech 20 x 30 cm. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.
- 5
Medzitým si pripravujem smotanovú polevu. V miske vymiešam kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor.
- 6
Upečený koláč vyberiem z rúry, rúru nevypínam. Natriem ho smotanovou polevou a vrátim späť do rúry na niekoľko minút, aby sa smotanová poleva trochu zapiekla. Následne koláč vyberám z rúry. Nechám vychladnúť.
- 7
Ochladený koláč nakrájam. Prajem dobrú chuť!
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu