Gaštanový veterník

aplle - fotkaaplle, 1. apríla 2011

Klasicky venček s gaštanovou plnkou . Mňam

60 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

60 g
150 g
4
400 ml
4
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo so soľou povaríme v 250 ml vody, pridáme múku. Miešame až kým sa cesto nezačne oddeľovať od dna nádoby.

  2. 2

    Potom do cesta postupne pridáme vajcia. Predhrejeme rúru na 250 °C.

  3. 3

    Na plech nastriekame cukrárskym vreckom veterníky. Pečieme 20 minút.

  4. 4

    Šľahačky so ztužovačom ušľaháme do tuha a vmiešame gaštanové pyré. Krémom naplníme prekrojené a vychladnuté veterníky. Na koniec ich zľahka polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

alenka0901
gaštanové pyré môžem hocikedy, veterníky som ešte také nejedla, takže ukladám a najbližšie vyskúšam.
aplle
je to naozaj výborná vecička , a nepoužila som ani tie stužovace a šlahačka pekne stála, staci dat len do chladničky stuhnut :)) amiesto čokoládovej polevy posypať cukrom
eggynka
ja by som pridala do krému určite cukor a cesto som robila z polohrubej alebo hladkej múky ale možno že to nieje veľký rozdiel. Ďakujem za nápad, veď kto by nemal rád gaštanové pyré. Mňam.:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia