Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Táketo jedlo ,ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť.Žemľovku ,milujeme aj vnúčata.
príprava
na 200 °C
Suroviny
8-10 ks včerajšie pokrájané |
|
podľa potreby (alebo maslo) |
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
1 bal. |
|
250 g odtučnený |
|
1 hrsť |
|
4 ks väčšie |
|
1 ks surové |
|
na posypanie |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Rožky nakrajáme na kolieska, ktoré namáčame v mlieku, pridáme soľ na chuť olejom pokvapkáme..
-
2
Do misy postrúhame jablká pridáme škoricový a vanilkový cukor, dobré premiešame. Zapekaciu misu potrieme maslom, alebo olejom na spodok dáme pripravenú zmes asi polovicu potom nato rozotrieme tvaroh, ktorý sme zmiešali s vanilkou. Navrstvíme jablká zmiešane zo škoricovým cukrom a hrozienkami, dáme druhú polovicu pripravenej zmesi.
-
3
Keď sme si dali všetko na zapekaciu misu v mlieku asi 0,5 dl rozhabarkujeme vajce, vrch prelejeme a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov piecť 25-30 minút do zlatova, sledujeme. Upečenú a vychladnutú žemľovku posypeme práškovým cukrom. DOBRÚ CHUŤ!!!!JAKÉ DOBRÉ!!!!!!
-
4
Potom sa tešíme z výbornej žemľovky!!!!
dievčatá ťa upozorňujú na tebou napísanú vetu:
=Táketo jedlo ,ktoré máme doma radi nedá sa zverejniť.=
mala si napísať:....nedá sa nezverejniť.....
pekný víkend