Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou.sk po holej cápali. Je jedno, z ktorej fľaše pochádza. Či z Zobraziť celý popisAni jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou.sk po holej cápali. Je jedno, z ktorej fľaše pochádza. Či z Karlsbadu v Čechách alebo z jedinej echtovnej Becherovky z Nemecka, kam sa rodina povestných liehovarníkov uchýlila. Ale my s nimi vybabreme.
Postup
-
1
Všetky prísady odmeriame. Nevaríme, len nasypeme do decového (100 mililitrového) či dvojdecového pohára.
- 2
Aj s cukrom, škoricou a klinčekmi ich dáme do alkoholu (konzumný lieh alebo stačí aj obyčajná konzumná vodka). Premiešame a necháme stáť minimálne 2 dni. Potom prefiltrujeme a uložíme vo vhodných fľaškách na málo dostupné miesto. Napríklad na stožiar elektrického vedenia. Aby mám dlho vydržala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som asi mimozemšťan. Akonáhle sa zamračí a je nízka olovnatá oblačnosť, strácam spojenie s mojimi fešákmi tam hore, lebo nízky tlak a tlačí moje úpenlivé vlnové dĺžky s volaním o pomoc až po túto zem. Vtedy si dávam Cígelku alebo plzenské. A stačí, že sa len pozriem na fľašu Korytnice, okamžite ma skrúca. Na tvár sa mi pritom pri tom natlačí výraz tvorečka ET, keď trpel. Mám mimozemský nadbytok žalúdočnej kyseliny, ktorú som si prepašoval z materskej utajenej planéty OX. Keď nie je zamračené, tak strávim aj klince. Keď je zamračené, tak si dám hoci maces a idem zomrieť.
Čiže Stomaran, to nie je to pravé orechové pre mňa. Iba toľko chcel úbohý nadufón...