Rebarborový džem s bazou
Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.
Pistáciové kupolky v ružovej poleve
Veľmi rád vymýšľam a pečiem májové dezerty. Jar totiž vnáša do cukrárstva svieže farby a vône. Nastáva ideálny čas na spojenie celoročnej klasiky s...
Panna cotta s vôňou bazy
Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som...
Bazové kvety vo vínovom cestíčku
Keďže je baza momentálne v plnom kvete a sirupov a nápojov mam už dosť tak takáto chuťovka......
Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...
Slané pečivo s medvedím cesnakom
Z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Do väčšej misky nasypeme múku, soľ...
Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))
Petržlenová krémová s (kokosovým) mliekom
Akosi sa nazbieralo veľa petržlenu v domácnosti, tak som vyskúšala spraviť čisto petržlenovú polievku. Prešla...
Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom
Dnes sa na mňa usmievali moje krásne reďkovky 4 farieb... biela, žltá, červená a bordová....
Studená uhorková polievka
Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...
Klbká so syrom a s medvedím cesnakom
Jarný koláč vhodný k polievkam, alebo len tak na pochutnanie.
Machovo-jahodová torta
Korpus: Čerstvý baby špenát nasekáme v mixéri, potom pridáme žĺtky, cukor a olej a spolu...
Domáce rezance s bryndzou a kôprom
Recept pochádza od mojej starej mamy tak ako som si ho z detstva zapamatal a ako ho...
Miešané mäso Enviro
V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som...
Mrkvové cupcakes
V miske vymiešame vajíčko s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Potom pridáme mlieko, olej a hladkú...
Clafoutis z dvoch druhov špargle
Špargľová sezóna sa ešte neskončila a preto som sa rozhodla pripraviť špargľové clafoutis, ktoré nás ohromilo...
Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Výborná polievka, na jar z čerstvého medvedieho cesnaku, inokedy z mrazeného.
Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle
Bignole s krémom z bielej čokolády
Guľôčky z odpaľovaného cesta, vypražené v oleji a plnené krémom z bielej čokolády sú mojím obľúbeným receptom na Chanuku....
Jarní těstoviny
Tak nejdříve ty těstoviny jsou takové špagety zakroucené do spirály. No a abych neřešil název, ...
Špagety celozrnné so špenátovým pestom
Milujeme špenát, čerstvé špenátové listy, ktoré používame - konzumujeme pomerne často. Najviac...
Jarný mrkvový koláč
Šťavnatý, ľahký a zdravý mrkvičkový koláč, ideálny na rýchlu večeru, vhodný pre vegetariánov...
Jarné pohladenie
Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky, malé uhorky, malé cukiny, jarná cibuľka...
Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...
Voňavá jarná polievočka
Vlastna inspiracia. Je to zdrave, dietne a milujeme ju vsetci. Da sa jest aj taka...
Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....
Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité....
Portulaková praženica
Rastlina, ktorá sa dá v kuchyni použiť ako zelenina. Výborná je surová na šaláty, alebo z nej môžete uvariť aj chutné jedlo....
Šalát z tofu, húb a reďkovky
Listový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na malé kúsky, reďkovku a uhorky nakrájame.