Hovädzí vývar s plnenou hriankou

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
Hovädzí vývar s plnenou hriankou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g (mrkva, zeler, petržlen, pór)
150 g
Plnené hrianky:
8 krajcov
60 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu opečieme z obidvoch strán na oleji dohneda. Kosti a koreňovú zeleninu zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme opečenú cibuľu a ligurček. Varíme na miernom ohni asi 4 hodiny. Počas varenia zbierame vzniknutú penu. Precedíme a dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Hovädziu pečienku zomelieme najemno, pridáme soľ, korenie, cesnak a podľa chuti majorán. Na jeden plátok hriankového chleba nanesieme pečienku a zakryjeme druhým plátkom chleba. Takto naplnený chlieb obalíme vo vajíčku a vypražíme na oleji. Potom ho prekrojíme na polovicu a zalejeme vývarom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
som za kazdu srandu,keby v tej napoleonke bol len vyvar ,da sa pomaly chlipkat,ale co stou hriankou?no nic,nalejem si konak do taniera na polievku.