Hovädzí vývar s plnenou hriankou
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
šéfkuchár hotela Alexander v Bardejovských Kúpeľoch, 26. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
240 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu opečieme z obidvoch strán na oleji dohneda. Kosti a koreňovú zeleninu zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme opečenú cibuľu a ligurček. Varíme na miernom ohni asi 4 hodiny. Počas varenia zbierame vzniknutú penu. Precedíme a dochutíme soľou a korením.
- 2
Hovädziu pečienku zomelieme najemno, pridáme soľ, korenie, cesnak a podľa chuti majorán. Na jeden plátok hriankového chleba nanesieme pečienku a zakryjeme druhým plátkom chleba. Takto naplnený chlieb obalíme vo vajíčku a vypražíme na oleji. Potom ho prekrojíme na polovicu a zalejeme vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu