Foto: tutika
Každý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, kedy som prvýkrát ochutnala vypražený kvet v palacinkovom ceste, ale Zobraziť celý popisKaždý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, kedy som prvýkrát ochutnala vypražený kvet v palacinkovom ceste, ale odvtedy je to moja netradičná sladká pochúťka.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kvety bazy čiernej na chvíľu ponoríme do studenej vody ochutenej citrónovou šťavou. Podľa množstva kvetov si pripravíme palacinkové cesto. Môžeme ho ochutiť lyžicou ricotty.
- 2
Odkvapkané kvety vložíme po jednom do misky s palacinkovým cestom a pomocou malej lyžičky kvet obalíme. Vypražíme z oboch strán.
- 3
K tejto pochúťke si môžeme pripraviť čerstvý bazový čaj s domácim medom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu