Kvet bazy v palacinkovom ceste

tutika - fotkatutika, 8. júna 2013
Kvet bazy v palacinkovom ceste
Foto: tutika

Každý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, kedy som prvýkrát ochutnala vypražený kvet v palacinkovom ceste, ale Zobraziť celý popisKaždý rok sa teším na čas, keď začne baza čierna kvitnúť. Nepamätám sa presne, kedy som prvýkrát ochutnala vypražený kvet v palacinkovom ceste, ale odvtedy je to moja netradičná sladká pochúťka.

1
porcia
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Kvety bazy čiernej na chvíľu ponoríme do studenej vody ochutenej citrónovou šťavou. Podľa množstva kvetov si pripravíme palacinkové cesto. Môžeme ho ochutiť lyžicou ricotty.

  2. 2

    Odkvapkané kvety vložíme po jednom do misky s palacinkovým cestom a pomocou malej lyžičky kvet obalíme. Vypražíme z oboch strán.

  3. 3

    K tejto pochúťke si môžeme pripraviť čerstvý bazový čaj s domácim medom.

Diskusia k receptu

ola111
Na tento recept sa chystám každý rok,už vyskúšam,musí to byť dobré.
mariamka
dnes to varil Zidek ze? :) mne to tak vonia ze az.. ale ako vravite netradicna tradicna palacinka, neskusala som ale cajik je vynikajuci
tutika
pripravoval to aj Židek? nevidela som to a áno vonia potom celá kuchyňa, kvety chutia tak mätovo-citrónovo
katkapn
toto ma už dlho lákalo, ale doma sa vyhýbame vysmážaným jedlám, čo keby som tie kvety pridala do palacinkového cesta? :) a upiekla klasické palacinky, neskúšali ste to niekto takto?
alena45
@katkapn , a veď klasické palacinky pražíš tiež na oleji. Inak samozrejme môžeš pridať kvety do cesta, tak ako sa pridávajú jablká, a urobiť palacinky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia