Domáce rezance s bryndzou a kôprom

bojar - bez fotkybojar, 23. júna 2015

Recept pochádza od mojej starej mamy tak ako som si ho z detstva zapamatal a ako ho v čase zberu kopra aj tu v Čechách pripravujem

Suroviny

0,5 kg
1 ks
 vlažná
0,25 kg
0,15 kg
 čerstvý
1 l (alebo cmar, kefír..)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninku nakrájame na kocky a pripravíme na škvarenie. Vo večej nádobe dáme variť osolenú vodu a kým sa voda hreje z muky, soli, vajíča a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré na vále rozvaľkáme na hrudku asi tak 2 mm. Cesto nakrájame na pásy široké asi 5 - 7 cm, dobre namúčime, naskladáme na seba a krájame rezance široké asi 2 mm. Keď voda varí dáme variť rezance - po zovretí ich varíme 2 - 3 min. Rezance vyberieme trocha prepláchneme horúcou vodou a dáme do misy kde je už pripravená bryndza, zalejeme slaninkou, ktorú už máme vyškvarenú, pridáme nasekaný kopor a zamiešame. Podávame s kyslým mliekom. Dobrů chuť

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
marienka44, dnes 11:36
@Bojar , rýchlejšie je uvariť zemiaky s bryndzou a koprom alebo halusky zo zemiakov /starých/ a bryndzou. Mám teraz bryndzu zo salasa v Zazrivej, mňam.
ALE JA SOM SA NEPÍTAL ČO JE RÝCHLRJŠIE JA SOM UVEREJNIL STARÝ RECEPT TAK AKO HO PRIPRAVOVALI NAŠI PREDKOVIA
Popracuj na svojom kulinárskom umení, ale najmä pravopise. Aká je to „večia“ nádoba? Kde zoženiem „vajíčo“? Koho sa mám „pítať“, keď nie autora toho receptu alias gebuziny?
1x kakao