Foto: herarecepty
Komerčný recept
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 bal |
|
1 čl |
|
125 g |
|
75 ml |
|
100 g |
|
Náplň: | |
200 g |
|
2 ks |
|
50 g (napr. ementál) |
|
|
|
|
|
1 zväzok |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Múku premiešajte s práškom do pečiva a soľou. Pridajte tvaroh, mlieko a rastlinný tuk s maslovou príchuťou a hnetacími hákmi elektrického ručného šľahača vymiešajte vláčne cesto. Cesto rozdeľte na 12 dielov a na jemne pomúčenej pracovnej ploche vytvarujte kolieska s priemerom asi 14 cm. Kolieska cesta vložte do vymastených formičiek na muffiny tak, aby kraje mierne prečnievali cez okraj formičky. Spodnú časť cesta vtlačte do formičky.
- 2
Predhrejte rúru na 200 °C (horúci vzduch: 180 °C). Premiešajte smotanu, vajcia a syr, hmotu osoľte a okoreňte. Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na kolieska. Šunku nakrájajte na kocky. Oboje jemne vmiešajte do smotanovej hmoty.
- 3
Naplňte formičky s cestom a mini quiche pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu