Komerčný recept
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 75 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g (napr. ementál) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Múku premiešajte s práškom do pečiva a soľou. Pridajte tvaroh, mlieko a rastlinný tuk s maslovou príchuťou a hnetacími hákmi elektrického ručného šľahača vymiešajte vláčne cesto. Cesto rozdeľte na 12 dielov a na jemne pomúčenej pracovnej ploche vytvarujte kolieska s priemerom asi 14 cm. Kolieska cesta vložte do vymastených formičiek na muffiny tak, aby kraje mierne prečnievali cez okraj formičky. Spodnú časť cesta vtlačte do formičky.
- 2
 Predhrejte rúru na 200 °C (horúci vzduch: 180 °C). Premiešajte smotanu, vajcia a syr, hmotu osoľte a okoreňte. Očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na kolieska. Šunku nakrájajte na kocky. Oboje jemne vmiešajte do smotanovej hmoty.
- 3
 Naplňte formičky s cestom a mini quiche pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu