Foto: dorisa
V lete na chate( chalupe) som čítala výstrižky z časopisov a tam som natrafila na tento recept. Trocha som ho upravila na Zobraziť celý popisV lete na chate( chalupe) som čítala výstrižky z časopisov a tam som natrafila na tento recept. Trocha som ho upravila na moje pomery a tu je výsledok. Recept mám nafotený dávnejšie, len úvodnú fotku som mala v telefóne, ktorý odoprel poslušnosť, tak dnes sa mi podarilo konečne preniesť fotku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na prípravu tejto lahôdky. Napadlo ma, že som mohla a vlastne aj mala použiť Frutinu, tá by sa možno viacej hodila. Uvidíme, aký bude výsledok!
-
2
Do misky si dáme ríbezle, pridáme černice ...
-
3
...zasypeme asi 2PL kryštálového cukru. Necháme postáť, aby ovocie pustilo šťavu.
- 4
Šťavu potom zlejeme. Do šťavy pridáme vodu, a tak získame toľko šťavy, aby sme mohli pripraviť želé podľa návodu(v tomto prípade 250ml).
- 5
V rajnici želé uvaríme podľa návodu.
- 6
Pripravíme si vhodné misky ( ja som dala misky od ovocia, ktoré som na trhu kúpila). viď. foto č.2
- 7
Do misiek dáme zmes ovocia....
- 8
... zalejeme želé.
- 9
Pre ozdobu som na vrch (potom budú na spodu) dala piškotky. Uvidíme, čo to spraví.
- 10
Vyšli mi dve misky chalupárskeho želé. Tieto som dala do mikroténového sáčku a vložila do chladničky stuhnúť.
- 11
Keď želé v miskách stuhne, vyklopíme každú porciu na tácku, alebo tanierik.
- 12
Ozdobíme lístkami medovky, alebo mäty a podávame. Ja som túto maškrtu podávala na chate, tak som zabudla aj medovku pridať, ale som mala sprejovú šľahačku, tak tou som želé ozdobila. Vnučka a aj môj priateľ si pochutili. Je to osviežujúci ovocný dezert.
- 13
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu