
Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou
Takto upraveného pstruha máme najradšej...

Obyčajná huspenina
Ahojte. Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa. Z mnohých výborných jedál pripravovaných...

Tvarohový krémeš
od mojej svokry, priprava spolu s hotovou mnamkou trva do pol hodinky a chuti naozaj naozaj...

Huspenina
Huspenina, studeno, studzenina, kočonina, ale ešte možno viac má táto pochúťka mien. Je to tradičné jedlo, ktoré...

Špenátová polievka bez mlieka
Keďže zo svojho jedálnička vynechávam kupované kravské mlieko, rozhodla som sa vyrobiť obľúbenú špenátovú polievku bez...

Čínsko-slovenské rezance s klíčkami a bambusom
Po nespočetných pokusoch sa mi takmer podarilo docieliť "tú" pravú chuť. :)

Bryndzovník
Možno mnohým pripomenie populárny "quiche", postup je určite podobný, no ja ako lokál patriot sa...

Plnené pečené domáce bravčové rebierka
Dnes som rebierka plnila. náhodou som mala také, na ktorých bolo dosť mäsa a tak...

Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom
Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.

Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...

Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v...

Kačacie prsia s omáčkou z figy na červenom víne, restovanými šampiňónmi a zemiakovou kašou s pecorin
Je nedeľa tak to chcelo niečo slávnostnejšie a pri tomto jedle som sa snažil dať zo seba...

Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...

Paradajková kapusta
Kapustu narežeme na tenšie rezance, dáme do hrnca a zalejeme trochou vody. Pridáme paradajkový pretlak...

Pečené jahňacie stehno
Niet lepšieho mäsa ako mladá jahňacinka. A ak je tá jahňacinka nie z obchodu, ale...

Buchtičky s olivami a feta syrom
Recept na tieto buchticky som nasla na stranke taste. com. au. Robievam ich dost casto,...

Restovaná kuracia pečeň a jej vyprážaná verzia
Veľmi dlho som toto jedlo nerobil, tak som to takto spojil...

Granadír, ktorý chutí všetkým
Spôsob akým pripravujem klasický granadir nik nepozná a keď ho takto pripravím, chutí aj tým, ...

Jahodová bábovka
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, ...

Torta papagáj
Torta v tvare papagája upečená pre chovateľa týchto exotických vtákov. Tak som sa na ňu sústredila,...

Benátsky sen
Tento zákusok som piekla v roku 2013 ako začiatočníčka v pečení. Nebol pekný, ale na...

Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou
Jednoduchý ľahký obedík. Uvarenú zeleninu zalejeme holandskou omáčkou.

Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou s jednoduchou omáčkou
Veruže sme si pochutili. Je to jednoduché, pomerne rýchlo pripravené jedlo a veľmi chutné...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a ružičkovým kelom
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, pridáme čerstvý...

Štipľavé zázvorové karamelky (dobré pri bolesti hrdla)
Pôvodný plán bolo zrealizovať recept tu z varechy na kandizovaný zázvor. Bohužiaľ - našťastie sa mi...