Foto: zuzanka1367
Bez zdĺhavej prípravy, šťavnatý a hodne rýchlo skonzumovaný obed.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
100 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, osolíme, pokvapkáme olejom, posypeme rascou. Takto ochutené ich vysypeme do vopred namočeného rímskeho hrnca.
-
2
Na zemiaky navrstvíme trochu vyžmýkanú kvasenú kapustu, poprášime ju štipľavou paprikou a obložíme bobkovým listom.
-
3
Surové údené koleno rozpolíme a položíme na kapustu, zakryjeme tak isto vopred namočeným vrchnákom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme taký čas koľko váži koleno, vážilo 1,5 kg tak 1,5 hodiny pečieme. Odkryjeme vrchnák, potrieme cesnakovou pastou a zapečieme do chrumkava....pohár oroseného piva je k tomu priam povinnosť...
Všetko totiž chutilo ako kapusta. Zemiaky od kapusty, mäso od kapusty.. Radšej upečiem zvlášť kura a zemiaky+kyslú kapustu k tomu na studeno. Ale to už je vec osobných preferencií. Moji rodičia to napríklad majú veľmi radi, im by si sa zavďačila :-)