Údené koleno v rímskom hrnci fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 13. mája 2014

Bez zdĺhavej prípravy, šťavnatý a hodne rýchlo skonzumovaný obed.

4
porcie
20 minút
príprava
100 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1,5 kg
0,5 kg
 pár kvapiek
 na potretie




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, osolíme, pokvapkáme olejom, posypeme rascou. Takto ochutené ich vysypeme do vopred namočeného rímskeho hrnca.

    Údené koleno v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na zemiaky navrstvíme trochu vyžmýkanú kvasenú kapustu, poprášime ju štipľavou paprikou a obložíme bobkovým listom.

    Údené koleno v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Surové údené koleno rozpolíme a položíme na kapustu, zakryjeme tak isto vopred namočeným vrchnákom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme taký čas koľko váži koleno, vážilo 1,5 kg tak 1,5 hodiny pečieme. Odkryjeme vrchnák, potrieme cesnakovou pastou a zapečieme do chrumkava....pohár oroseného piva je k tomu priam povinnosť...

    Údené koleno v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Fíha! rímsky hrniec ešte nemám, všade, kam chodím, majú len napodobeniny, ktorým neverím, raz si určite zadovážim pravý a budem vypekať takéto dobroty. Mňam!
katka78
Niečo podobné som robila s kuraťom, ale veľmi ma to neoslovilo.



Všetko totiž chutilo ako kapusta. Zemiaky od kapusty, mäso od kapusty.. Radšej upečiem zvlášť kura a zemiaky+kyslú kapustu k tomu na studeno. Ale to už je vec osobných preferencií. Moji rodičia to napríklad majú veľmi radi, im by si sa zavďačila :-)
parles
Ve všech receptech pro římský hrnec jsem četl, že se vkládá do studené trouby. Možná riskuješ...
beliana
Jedna otazka. Ked sa pecu alebo varia zemiaky s kapustou, zostanu tvrde. Takze neviem, ci v tomto recepte boli predvarene...???
zuzanka1367
Tie zemiaky ostanú na povrchu tvrdšie, vnútri sú mäkké, nerozvaria sa počas toho ako sa spraví koleno, vravíme im drevené zemiaky. Myslím, že by sa predvarné rozpadli, nemám skúsenosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia