Zemiakové pusinky Duchesse

dobrakucharka - bez fotkydobrakucharka, 29. augusta 2013

Obyčajnú zemiakovú kašu premeňte na elegantné pohostenie na večierok. Pod chrumkavou hnedou kôrkou sa skrýva lahodné krémové vnútro. Toto je recept z Francúzskej Zobraziť celý popisObyčajnú zemiakovú kašu premeňte na elegantné pohostenie na večierok. Pod chrumkavou hnedou kôrkou sa skrýva lahodné krémové vnútro. Toto je recept z Francúzskej kuchyne.

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 štipka
2 ks
4 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Zapnite rúru na 200 °C ( plyn na st. 6 ). Zemiaky oškriabte, umyte a nakrájajte na hrubšie plátky. Vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a trocha osolte. Priveďte do varu, zmiernite teplotu a varte asi 15 minút damäkka.

  2. 2

    Zemiaky sceďte a roztlačte na jemnú kašu, najlepšie ručným elektrickým šľahačom. Ušľahajte žítky so smotanou, 2/3 zmesi nalejte do zemiakov a dobre prešľahajte. Osoľte a okoreňte. Zvyšnú vaječnú zmes nechajte na potretie.

  3. 3

    Potrite plech na pečenie trochou oleja. Lyžicou položte zemiakovú zmes do zdobiaceho vrecka s veľkým hviezdicovým nadstavcom.

  4. 4

    Na plech na pečenie nastriekajte v miernych rozstupoch zemiakové pusinky. Vždy najskôr vytvorte kompaktnú základňu a stred, aby v pusinkách neboli žiadne vzduchové bubliny.

  5. 5

    Pusinky opatrne potrite zvyškom zmesi z vajec a smotany. Upečte v rúre asi 20 minút do zlatohneda. Vyberte z plechu kovovou lopatkou a ihned podávajte.

  6. 6

    Zemiakové pusinky sú elegantnou prílohou k akémukolvek pečenéhu mäsu alebo ku grilovaným lososovým steakom. Dobrou voľbou na zapitie je suché biele víno.

  7. 7

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Nádhera. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia