Obyčajnú zemiakovú kašu premeňte na elegantné pohostenie na večierok. Pod chrumkavou hnedou kôrkou sa skrýva lahodné krémové vnútro. Toto je recept z Francúzskej Zobraziť celý popisObyčajnú zemiakovú kašu premeňte na elegantné pohostenie na večierok. Pod chrumkavou hnedou kôrkou sa skrýva lahodné krémové vnútro. Toto je recept z Francúzskej kuchyne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zapnite rúru na 200 °C ( plyn na st. 6 ). Zemiaky oškriabte, umyte a nakrájajte na hrubšie plátky. Vložte do hrnca, zalejte studenou vodou a trocha osolte. Priveďte do varu, zmiernite teplotu a varte asi 15 minút damäkka.
- 2
Zemiaky sceďte a roztlačte na jemnú kašu, najlepšie ručným elektrickým šľahačom. Ušľahajte žítky so smotanou, 2/3 zmesi nalejte do zemiakov a dobre prešľahajte. Osoľte a okoreňte. Zvyšnú vaječnú zmes nechajte na potretie.
- 3
Potrite plech na pečenie trochou oleja. Lyžicou položte zemiakovú zmes do zdobiaceho vrecka s veľkým hviezdicovým nadstavcom.
- 4
Na plech na pečenie nastriekajte v miernych rozstupoch zemiakové pusinky. Vždy najskôr vytvorte kompaktnú základňu a stred, aby v pusinkách neboli žiadne vzduchové bubliny.
- 5
Pusinky opatrne potrite zvyškom zmesi z vajec a smotany. Upečte v rúre asi 20 minút do zlatohneda. Vyberte z plechu kovovou lopatkou a ihned podávajte.
- 6
Zemiakové pusinky sú elegantnou prílohou k akémukolvek pečenéhu mäsu alebo ku grilovaným lososovým steakom. Dobrou voľbou na zapitie je suché biele víno.
- 7
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu