Dekorované a pečené bravčové karé

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. novembra 2016

Toto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K tomuto mäsu som urobil ešte včera cviklový šalát, ktorý Zobraziť celý popisToto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K tomuto mäsu som urobil ešte včera cviklový šalát, ktorý sa k tomu veľmi hodil, od @Evusik, ktorej ďakujem za recept.

5
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1100 g
 surová s kožou
6 strúčikov
1 ČL
1 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú slaninu surovú s kožou neudávam váhu, lebo jej toľko treba, aby sa pokrylo mäso na vrchu asi 1/3. Slanina nie moc vysoká asi 1 cm hrúbka. Červené a čierne korenie rozdrvíme na hrubo. Karé osolíme cele cesnak roztlačený alebo nasekaný dáme na vrch, no nie všetok necháme aj na slaninu. Na takto upravené mäso položíme slaninu s kožou nahor. Kožu uviažeme k mäsu, aby nám z mäsa počas pečenia nepadala. Teraz to cele natrieme olivovým olejom a posypeme zvyšným cesnakom a rozdrveným korením. Dáme na pekáč podlejeme trochou vody, prikryjeme druhou častou pekáča. Dáme do rúry piecť pri 180 °C na dve hodiny. To si treba prispôsobiť vlastnej rúre.

    Dekorované a pečené bravčové karé - obrázok 1
  2. 2

    Asi po hodine začneme mäso často polievať výpekom zo slaniny, aby nám neostalo suché. Ta slanina ako sa topí pekne aj sama mastí mäso. Keď je mäso už mäkké, tak pridáme teplotu na 200 °C na 15 minút nech sa koža pekne zapečie. No ale stále prikryté, lebo by ho osušilo. Potom rúru vypneme a mäso v nej ešte necháme dôjsť. Nakrájame a môžeme podávať. Ja som si zvolil k nemu cviklovo-zemiakový šalát od @Evusik. Žiadna náročná príprava a pečie sa samo. Želám aj Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sracz
Keby som sa aj ja volal Karol, mohol som sa preobjednať na ochutnávku! Opäť špecialita s predpokladom vynikajúcej chuti. Varí i pečie Ti to naozaj dobre, kamarát @patroveckypitrs a ja patrím k členom Tvojeho "Fanclub_u"!
mariamka
teda ten Karol sa mal :) vyzera to paradne, co je ta surova slanina? zeby bocik skrojeny? vzdy ma tuka piect kare, snad toto bude to prave
altyn
@Patroveckypitrs (5.11.2016 07:57)

Recept vyzerá byť chutný, no nebije sa tá slanina s olivovým olejom? Nejako mi to k sebe nepasuje... Ale možno mi to dokážeš zdôvodniť. Vopred ďakujem.
patroveckypitrs
@Altyn nie vôbec sa to nebije, v sprievode toho korenia a cesnaku sa to sa to zlúči na výbornú chuť. Treba skúsiť a výsledok bude ohromný. Ak nemáš rád olivový olej použi rastliny. Stačí také vysvetlene. Dovolil som si tiež tykať na 12 rokov máš dosť trúfalosti tykať dedovi.
capko
Veru aj ja by som si dal. Mám otázku to červene korenie si zohnal samostatne a kde?
altyn
@Patroveckypitrs (5.11.2016 10:15)

Ďakujem za odpoveď. Nemám 12 rokov, a ty iste nie si dedo. :-)))
Máš pravdu, olivový olej používam len do šalátov,inak mi smrdí. Najradšej používam masť a maslo, poctivé. Keď treba olej, tak najradšej mám slnečnicový. Ním nahrádzam v rcp každý olivový. Popravde, sem by som asi nedal žiaden. Veď uvidím, až to raz vyskúšam...
izabella929
@patroveckypitrs , ja rada pracujem v kuchyni s bravčovým karé, okrem toho , že ho vyprážam najradšej v cestíčkach, rada ho plním, lebo ukáže krásne na tanieri...toto tvoje dielo je tiež pastva pre oči.-)
patroveckypitrs
@Altyn (5.11.2016 11:07)

Ja som dedo dokonca viacnásobný a som na to hrdý. Tak na čo si píšeš hlúposti, potom si myslím, že si rád uťahuješ s ostatných.
altyn
@Patroveckypitrs (5.11.2016 15:09)

Preboha, čo také zlé som napísal že máš dojem že si z ľudí rád strielam? Nechcel som ťa uraziť, chcel som byť milý. Ja ti neberiem tvoju hrdosť starého otca. Asi som to len zle napísal, myslel som to tak, že niesi starý, ufrflaný dedo.
Môj strýko má toľko čo ty, tiež má vnúčatá a nepovažujem ho za starého deda. No ak som sa ťa dotkol, ospravedlňujem sa. Každý je tak starý, ako sa cíti. Apropo, tu na skle, si všetci týkajú. Či majú 25, alebo 70. No, po tvojej divnej reakcii som tak znechutený, že už sem fakt nikdy nenapíšem ani mäkké fň.
2010
@altyn , preboha aky su mentalne stary, to bol komentar mojho kamarata zijuceho vonku na slovenskych spoluziakov na maturitnom stretnuti, mozno ta anglictina kde si vsetci tykaju pomaha...
2010
@Mariamka , ja nemam nic proti receptu aj som mu dal dost *( okrem olivaca so slaninou to by ani taliani zo severu nerobili) ale onikanie ?
siisa
Ja a kare sa moc nemusíme.....ešte som mu neprišla na korienok, vždy sa mi podarí tak na suchšie. Preto klobúk dolu pred tými čo ho vedia pripraviť v dobre pripraviť a hlavne ak stravník po jedle zahlási : " bolo to mňam ". Super to vyzerá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia