Foto: patroveckypitrs
Toto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K tomuto mäsu som urobil ešte včera cviklový šalát, ktorý Zobraziť celý popisToto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K tomuto mäsu som urobil ešte včera cviklový šalát, ktorý sa k tomu veľmi hodil, od @Evusik, ktorej ďakujem za recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú slaninu surovú s kožou neudávam váhu, lebo jej toľko treba, aby sa pokrylo mäso na vrchu asi 1/3. Slanina nie moc vysoká asi 1 cm hrúbka. Červené a čierne korenie rozdrvíme na hrubo. Karé osolíme cele cesnak roztlačený alebo nasekaný dáme na vrch, no nie všetok necháme aj na slaninu. Na takto upravené mäso položíme slaninu s kožou nahor. Kožu uviažeme k mäsu, aby nám z mäsa počas pečenia nepadala. Teraz to cele natrieme olivovým olejom a posypeme zvyšným cesnakom a rozdrveným korením. Dáme na pekáč podlejeme trochou vody, prikryjeme druhou častou pekáča. Dáme do rúry piecť pri 180 °C na dve hodiny. To si treba prispôsobiť vlastnej rúre.
-
2
Asi po hodine začneme mäso často polievať výpekom zo slaniny, aby nám neostalo suché. Ta slanina ako sa topí pekne aj sama mastí mäso. Keď je mäso už mäkké, tak pridáme teplotu na 200 °C na 15 minút nech sa koža pekne zapečie. No ale stále prikryté, lebo by ho osušilo. Potom rúru vypneme a mäso v nej ešte necháme dôjsť. Nakrájame a môžeme podávať. Ja som si zvolil k nemu cviklovo-zemiakový šalát od @Evusik. Žiadna náročná príprava a pečie sa samo. Želám aj Vám dobrú chuť.
Recept vyzerá byť chutný, no nebije sa tá slanina s olivovým olejom? Nejako mi to k sebe nepasuje... Ale možno mi to dokážeš zdôvodniť. Vopred ďakujem.
Ďakujem za komentár, aj to fajnové.
Ďakujem za odpoveď. Nemám 12 rokov, a ty iste nie si dedo. :-)))
Máš pravdu, olivový olej používam len do šalátov,inak mi smrdí. Najradšej používam masť a maslo, poctivé. Keď treba olej, tak najradšej mám slnečnicový. Ním nahrádzam v rcp každý olivový. Popravde, sem by som asi nedal žiaden. Veď uvidím, až to raz vyskúšam...
Ďakujem za komentár. Čo sa tyká korenia povyberal som ho zo štyroch druhov korenia.
Ja som dedo dokonca viacnásobný a som na to hrdý. Tak na čo si píšeš hlúposti, potom si myslím, že si rád uťahuješ s ostatných.
Ďakujem za pekný komentár. Nebola len pastva pre oči, aj tak dobré chutilo.
Preboha, čo také zlé som napísal že máš dojem že si z ľudí rád strielam? Nechcel som ťa uraziť, chcel som byť milý. Ja ti neberiem tvoju hrdosť starého otca. Asi som to len zle napísal, myslel som to tak, že niesi starý, ufrflaný dedo.
Môj strýko má toľko čo ty, tiež má vnúčatá a nepovažujem ho za starého deda. No ak som sa ťa dotkol, ospravedlňujem sa. Každý je tak starý, ako sa cíti. Apropo, tu na skle, si všetci týkajú. Či majú 25, alebo 70. No, po tvojej divnej reakcii som tak znechutený, že už sem fakt nikdy nenapíšem ani mäkké fň.
2010 co ty radsej neprispievas tam "u vas" iste ti to viac pristane
mohol si to napisat hned,, a prosim @redakciu vymazat tieto komenty od veci
Mazat zatial nebudeme nic, komentare pod tymto receptom su v poriadku.