Foto: tatranka
Tento šalát z varených zemiakov,si pamätám od dieťaťa.Bol to prvý šalát,s ktorým som sa stretla na tanieri.Robievala ho naša mamka k vysmážanému mäsu,a k Zobraziť celý popisTento šalát z varených zemiakov,si pamätám od dieťaťa.Bol to prvý šalát,s ktorým som sa stretla na tanieri.Robievala ho naša mamka k vysmážanému mäsu,a k rybám.Máme ho aj my radi a napriek všelijakým vylepšeniam ho robím tak ako ho robievala ona. Neviem prečo bugľačský sme ho volali. Bugľač,znamenalo niečo hrubé.Je to možné,pretože sa všetko krája na kolieska a nie na drobné kúsky.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
1 kg , varené v šupe |
|
4 ks ,varené na tvrdo |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
2 lyžičky |
|
0,5 deci |
|
2 lyžice |
|
medzi prsty |
|
2lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
trochu |
|
0,5 deci prevarená |
|
Postup
-
1
Umyté zemiaky v šupe ,uvaríme v slanej vode.Necháme vychladnúť.
-
2
Studené pokrájame na kolieska.
-
3
Cibuľu pokrájame tiež na kolieska,prisypeme k zemiakom.
-
4
Vajíčka ošúpeme a tiež pokrájame na kolieska.Prisypeme k zemiakom,cibuli.
-
5
Uhorky,tiež na kolieska.Prisypeme k ingredienciam.
-
6
Všetko je spolu.Zatiaľ nemiešame.
-
7
Do nádoby si dáme,prevarenú vodu,ocot ,soľ cukor horčicu,olej,majonézu,korenie,premiešame,alebo našľaháme.
-
8
Touto zálievkou polejeme ingrediencie a takto ich premiešame.Dáme do chladu.Šalát robievam deň do predu,aby sa dobre uležal a prešiel chuťami,ktoré boli doň pridané.
-
9
Hotový šalát.
-
10
Podávala so k nemu vysmážané kuracie kúsky.
-
11
Chutný obedík.Prizdobila som ľadovým šalátom,schery paradajkami,a citrónom.Chutilo aj pivko.
Zas bude mať trochu inú chuť.
taky isty;-)