Malinový dezert

matus113 - fotkamatus113, 11. marca 2012
Malinový dezert
Foto: matus113

Lesná dobrôtka.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1 ks
75 g
5 PL
1 ks
125 g
500 g, mrazená
100 g
2 KL
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cesto: 300 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 75 g práškového cukru, 5 lyžíc mlieka, 1 vajce, 125 g masla. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.

  2. 2

    Medzitým ako sa cesto chladí, dáme do hrnca lesnú zmes, pridáme 100 g kryštálového cukru, rozpustíme a privedieme do varu. Keď je ovocie rozpustené, pridáme 2 lyžičky škrobovej múčky, ktorú sme si predtým rozpustili v troche studenej vody. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto z chladničky vyberieme, dáme do vymastenej okrúhlej formy a po celej ploche roztlačíme prstami. Na celú plochu cesta vylejeme vychladenú lesnú zmes. Na záver pripravíme posýpku. Zmiešame 100 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 100 g masla a posypeme vrch koláča. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
sailero
lesnu zmrazenu zmes som este nepouzivala, ale mama mi kupila rovnaku formu na pecenie ako je vo videu, tak to je skvela motivacia PIECT tento urcite CHUTNY OVOCNY KOLACIK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia