Foto: matus113
Lesná dobrôtka.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto: 300 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 75 g práškového cukru, 5 lyžíc mlieka, 1 vajce, 125 g masla. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Medzitým ako sa cesto chladí, dáme do hrnca lesnú zmes, pridáme 100 g kryštálového cukru, rozpustíme a privedieme do varu. Keď je ovocie rozpustené, pridáme 2 lyžičky škrobovej múčky, ktorú sme si predtým rozpustili v troche studenej vody. Necháme vychladnúť.
- 3
Cesto z chladničky vyberieme, dáme do vymastenej okrúhlej formy a po celej ploche roztlačíme prstami. Na celú plochu cesta vylejeme vychladenú lesnú zmes. Na záver pripravíme posýpku. Zmiešame 100 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 100 g masla a posypeme vrch koláča. Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu