Foto: dr
príprava
na 170 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g preosiaty |
|
200 g |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
100 g |
|
1-1,5 dl studené |
|
na vysypanie formy |
|
na vymastenie formy |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Práškový cukor preosejem, pridám maslo, žĺtky a mixérom vypracujem. Pridám rum, horkú čokoládu postrúhanú alebo rozdrvenú (ja používam malý kuter na drvenie čokolády), čokoláda by mala byť rozdrvená na hrubšie nie na prášok. Znova vyšľahám mixérom.
- 2
Ďalej už miešam ručne. Pridávam múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko (podľa potreby 1 dcl až 1,5 dcl). Nakoniec vyšľahám bielky so štipkou soli a pridám do cesta, trocha vyšľahaných bielkov ešte odložím.
- 3
Bábovkovú formu vymastím rozpusteným maslom a vysypem jemnou strúhankou. Do formy dám jednu tretinu cesta. Do ostatného cesta zapracujem ešte kakao a zvyšné vyšľahané bielky. Kakaové cesto pridám do formy. Pečiem vo vyhriatej rúre 60 minút pri teplote 170 stupňov. Po 60 minútach rúru vypnem a bábovku ešte nechám v zatvorenej rúre asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu