Klobásové tortičky pre kúpačov

martina34 - fotkamartina34, 27. marca 2010
Klobásové tortičky pre kúpačov
Foto: martina34

Chutná slaná pochúťka - prudko jedlá.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
250 g
2 dcl
štipka
2 nožičky
10 dkg
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, margarínu, kyslej smotany a štipky soli si pripravíme cesto, ktoré je najlepšie, keď odleží v chladnička 12 hodín.

  2. 2

    Pripravíme si klobásu, ktorú nakrájame najlepšie na krájači na tenké kolieska ako na jednohubky. Pokrájame si aj syr na menšie kúsočky a pripravíme si aj vajíčko, ktorým budeme potierať, takže ho rozšľaháme a pridáme do neho aj štipku soli. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme z neho kolieska, kvietky, podľa fantázie. Poukladáme si ich na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, poukladáme na ne klobásu, opäť potrieme vajíčkom, dáme opäť cesto - kvietok, zas potrieme vajcom a na vrch položíme kúsok syra.

  3. 3

    Takto pripravené vložíme do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 15-20 minút.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka za zaujímavý recept a nielen pre kupačov.
martina34
Tento recept už robím roky, skúšala som aj iné slané recepty, no vždy som sa vrátila k tomuto.
sovka62
Môj otec vždy vravieval, že najlepšie múčniky sú z bravčového mäsa. Týmto by bol určite nadšený a ja tiež som. Odhliadnuc od toho, že musia byť veľmi dobré sú aj veeeeľmi pekné. Ďakujem, potešila si ma.
orchidea
Práve som išla medzi množstvom receptov na Vareche nájisť niečo podobné - jednohubkové slané a veľmi ma potešilo keď som tento recept ihneď zazrela, prišiel ako na zavolanie, ďakujem.
evas13
Martinka tvoje klobásové tortičky som robila na veľkú noc a boli výborné. Všetky chutili. Odporúčam.
sovka62
Martinka, dne sme oslavovali manželove včerajšie meniny, tak so napiekla aj tortičky podľa tvojho receptu. Chutili aj vyzerali úžasne, pár ich ostalo, tie dostanú zajtra kolegyne. Chcela som ich mať veľmi dokonalé, tak som zo syra navrch povykrajovala pekné hviezdičky. Tušila som, že sa môžu roztiecť, ale dúfala som, že aspoň trochu si podržia tvar. No, mohla som si ušetriť námahu s vykrajovaním (aj so strúhaním zvyškov, ktoré som potom dala do mrazničky), po tvare ani chýru, ani slychu. Ale aj tak sú veľmi pekné a toto píšem len preto, aby sa niektorá, podobne "dokonalá" ako ja, zbytočne nenamáhala. Ešte raz ďakujem za recept.
dadka2912
Ja to tiez peciem,ale mam to pod nazvom Klobasove kolaciky.Je to velmi chutné :-)
ursula4
upečené,ochutnané-výborné.S tým cestom sa robí veľmi dobre,neostanú žiadne odkrojky.Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia