Foto: martina34
Chutná slaná pochúťka - prudko jedlá.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, margarínu, kyslej smotany a štipky soli si pripravíme cesto, ktoré je najlepšie, keď odleží v chladnička 12 hodín.
- 2
Pripravíme si klobásu, ktorú nakrájame najlepšie na krájači na tenké kolieska ako na jednohubky. Pokrájame si aj syr na menšie kúsočky a pripravíme si aj vajíčko, ktorým budeme potierať, takže ho rozšľaháme a pridáme do neho aj štipku soli. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme z neho kolieska, kvietky, podľa fantázie. Poukladáme si ich na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, poukladáme na ne klobásu, opäť potrieme vajíčkom, dáme opäť cesto - kvietok, zas potrieme vajcom a na vrch položíme kúsok syra.
- 3
Takto pripravené vložíme do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 15-20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi napeciem aj ja ...:-D