
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...

Aromatická ropušnica
Rybu očistíme, umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme PL vegety a necháme odstáť asi pol hodiny.

Krásny vianočný anjel
cesto :vyšlaháme vajíčka s cukrom, pridáme med a sódu bikarbónu, koreniny a postupne pridávame múku....

Dortíčky s kokosem a marcipánem
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní přísady a prošleháme. Nalijeme do menšího vymazaného a...

Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...

Rukolový šalát s paradajkami a vyprážaným kozím syrom bez lepku
Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu....

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

Rýdzik so štyrmi listami
Pri potoku som našiel štyri rýdziky, naložil som ich s cibuľkou a pripravil so zelenými listami...

Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...

Citrónový krém - Lemon curd
Tento recept som si priniesla z Írska, kde som túto fajnotku ochutnala prvý krát. Výborné...

Bezlepkové osie hniezda s višňami
Vychutnajte si nový rozmer sladkého pôžitku s naším receptom na bezlepkové osie hniezda s višňami!...

Jednozrnkový chlebík
Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...

Šalát s camembertom a orechmi
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Camembert a hrušku nakrájame a poukladáme na rukolu.

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

Zemiakové košíčky
dame vykysnut kvasok a zarobime z ostatnych ingrediencii cesto a nechame ho vykysnut. Zatial si pripravime...

Jemná slanina k chlebu
Tento recept opäť pochádza z knihy (staršej než 65 rokov) Slovenská kuchárka autorky Eleny Krčméry-Smatkovej...

Prírodné rezne v mandarínkach
Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

Závitky zo pstruha plnené sušenými slivkami
Reku, ryba nezaškodí a najmä je to veľmi rýchly recept pre tých, ktorí majú radi...

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...

Kysnuté - nekysnuté slimáky
Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime....