Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
Foto: Heineken Slovensko
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 po 150 g |
|
|
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
0,5 kg (alebo 3 ks v konzerve po 425 ml, bez nálevu) |
|
|
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1 - 2 PL |
|
|
|
400 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1 strúčik |
|
4 - 6 ks |
|
16 ks |
|
Postup
-
1
Ryby marinujeme v citrónovej šťave a olivovom oleji 10 min. Sezamové semienka opečieme nasucho v panvici, čiastočne rozdrvíme s prídavkom morskej soli.
- 2
Cícer s minimálnym množstvom nálevu rozmixujeme s cesnakom a olivovým olejom tak, aby štvrtina zrniek zostala v celku. Podľa potreby pridáme nálev, dochutíme sezamovým olejom a soľou.
- 3
Karotku nakrájame s cuketou na tenké široké plátky pomocou škrabky. Blanšírujeme vo vriacej osolenej vode postupne: karotku 30 s. + ďalších 10 s. spoločne s cuketou. Vyberieme a preložíme do misy so studenou vodou. Vychladenú zeleninu preložíme do sitka a necháme odtiecť vodu.
- 4
Tuniaka osušíme, potrieme olejom, osolíme morskou soľou a opekáme na panvici z každej strany minútu podľa výšky steaku. Krátko pred dopečením posypeme drveným trojfarebným korením a obrátime na panvici.
- 5
Na druhej panvici opečieme na olivovom oleji plátky cesnaku s kaparami a sardelami. Do horúcej zmesi pridáme cuketu a karotku, rýchlo opečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu