Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré

Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 21. septembra 2014
Tuniak Palermo s cuketou, sardelami a cícerovým pyré
Foto: Heineken Slovensko
4
porcie
25 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 po 150 g
4 PL
1 PL
2 PL
0,5 kg (alebo 3 ks v konzerve po 425 ml, bez nálevu)
1 strúčik
2 PL
1 - 2 PL
400 g
200 g
2 PL
1 strúčik
4 - 6 ks
16 ks

Postup

  1. 1

    Ryby marinujeme v citrónovej šťave a olivovom oleji 10 min. Sezamové semienka opečieme nasucho v panvici, čiastočne rozdrvíme s prídavkom morskej soli.

  2. 2

    Cícer s minimálnym množstvom nálevu rozmixujeme s cesnakom a olivovým olejom tak, aby štvrtina zrniek zostala v celku. Podľa potreby pridáme nálev, dochutíme sezamovým olejom a soľou.

  3. 3

    Karotku nakrájame s cuketou na tenké široké plátky pomocou škrabky. Blanšírujeme vo vriacej osolenej vode postupne: karotku 30 s. + ďalších 10 s. spoločne s cuketou. Vyberieme a preložíme do misy so studenou vodou. Vychladenú zeleninu preložíme do sitka a necháme odtiecť vodu.

  4. 4

    Tuniaka osušíme, potrieme olejom, osolíme morskou soľou a opekáme na panvici z každej strany minútu podľa výšky steaku. Krátko pred dopečením posypeme drveným trojfarebným korením a obrátime na panvici.

  5. 5

    Na druhej panvici opečieme na olivovom oleji plátky cesnaku s kaparami a sardelami. Do horúcej zmesi pridáme cuketu a karotku, rýchlo opečieme.

Diskusia k receptu

radost
motiváciu mám..sardely..kapary..nie..ostatné bude..

Zaujímavé video z archívu TV Varecha