prazdny

Moja gulášová polievka

Bravčové mäso

Na oleji opražíme cibuľku do zlata, pridáme mäsko, zaprášime paprikou a rascou. Necháme podusiť....

prazdny

Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou

Bezmäsité jedlá

Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od mojej mladosti, detských i „šrácovských“...

prazdny

Prírodné rezne v mandarínkach

Bravčové mäso

Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

prazdny

Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou

Bezmäsité jedlá

Z lístkového cesta urobíme sezamové tyčinky.

prazdny

Zajkovia z lístkového cesta

Koláče

Cesto vyberieme z chladničky asi 30 minút pred použitím. Polovicu cesta natrieme Nutellou a druhou polovicou...

prazdny

Plnený pstruh s prekvapením

Hlavné jedlá

Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...

prazdny

Bezlepková palacinka plnená bryndzovým krémom s macerovanou hruškou

Dezerty

Tento recept milujem... Vymyslel som si ho počas nakrúcania MasterChef Slovensko priamo v štúdiu keď sme...

prazdny

Dokonalé grilovanie s mini hamburgermi bez lepku

Chlieb

Žiadna dobrá letná grilovačka sa nezaobíde bez hamburgerov. Pri našich farebných žemličkách potešíte nielen svoj žalúdok,...

prazdny

Pečené zemiaky s brokolicovou penou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

prazdny

Špargľovo–cuketové špagety

Cestoviny

Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

prazdny

Veľkonočné karamelové cupcakes

Koláče

Mám recept na muffiny, ktorý je rodinou a okolím osvedčený. Len ich pri nejakej príložitosti...

prazdny

Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone

Koláče

Z múky,  vajec,  droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto,  ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.  

prazdny

Filety z kapra na tokajskom víne so saturejkou

Hlavné jedlá

Pred dvoma týždňami som dostala dvoch celých 4 kg kaprov, len toľko, že už nežili....

prazdny

Jahodová miska podľa mojej chuti

Dezerty

Mala som chut na jahody , ale nevedela som ako . Tak som skombinovala naco som...

prazdny

Panna cotta s marhuľami

Dezerty

Pripravte si chladivý pohár s lahodným krémom a ovocím.

prazdny

Sójové kolieska

Koláče

Vianočné vypekanie:))

prazdny

Bravčové v paradajkovom kabáte

Bravčové mäso

Podobný recept mi ktosi poslal mailom, trochu som ho prispôsobila a výsledok je tu. Ospravedlňujem...

prazdny

Bryndzová nátierka

Nátierky

Málokedy sa bryndza zvýši, ale keď predsa, je z nej toto.

prazdny

Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

Cestoviny

Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a...

prazdny

Cesto na pizzu z celozrnnej múky

Bezmäsité jedlá

Slúžila som na LSPP a moja šéfka nám objednala večeru - celozrnnú pizzu. Odvtedy som hľadala...

prazdny

Ovocná koža z pravého slivkového lekváru

Dezerty

Chutné a zdravé cukrovinky nielen pre deti pripravené z pravého hustého slivkového lekvár bez cukru.

prazdny

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo

Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

prazdny

Kou Kou (kju kju)

Bezmäsité jedlá

Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....

prazdny

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom

Kuracie mäso

V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...

prazdny

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

Šaláty

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

prazdny

Jednoduché rybízové poháry

Dezerty

Čokoládový krém: Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a necháme čokoládu rozpustit....

prazdny

Bravčové koleno v šampanskom - Cassino

Dezerty

Šamapanské doporučuji použít "Krug" ročník 1928