Foto: Jana Štrbková
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty. Najlepšie chutia ešte teplé, posypané Zobraziť celý popisLoukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty. Najlepšie chutia ešte teplé, posypané škoricou, sezamovými semienkami a poliate výborným tymianovým medom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu, soľ, cukor, aníz, droždie a kôru z jedného pomaranča premiešame vo väčšej miske. Postupne, za stáleho miešania prisýpame hladkú múku. Dobre premiesime, trvá to aj 5 minút. Cesto má byť redšie. Misku s cestom prikryjeme a na teplom mieste necháme 1,5 hodiny kysnúť.
- 2
Do hlbokej panvice nalejeme vyššiu vrstvu oleja, ako keď vyprážame šišky, a necháme ho na miernom ohni rozohriať.
- 3
Pomocou polievkovej lyžice alebo menšej naberačky cesto naberieme a druhou lyžicou vložíme do rozpáleného oleja tak, aby sa vytvorila guľa. Vyprážame z každej strany dozlatista, trvá to asi 3 minúty.
- 4
Hotové vyberáme deravou naberačkou a ukladáme na papierovú utierku, aby odsala tuk.
- 5
Podávame ešte teplé, posypané škoricou, sezamom a poliate medom.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu