Baklažánovo-cesnaková nátierka

tinca - fotkatinca, 28. augusta 2016
Baklažánovo-cesnaková nátierka
Foto: tinca

Rada si pripravujem domáce nátierky a toto je jedna z nich, ktorá mi chutí.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 hlávky
5 - 6 plátkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán rozpolíme dužinu po dĺžke narežeme vo vzdialenosti cca 2 cm tak, aby sme neprekrojili šupku. Hlávky cesnaku priečne prekrojíme. Všetko osolíme okoreníme a polejeme olivovým olejom. Pečieme pri 180 °C cca 1/2 hodinu do zlatova. Potom necháme trochu vychladnúť.

    Baklažánovo-cesnaková nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Do misky zo šupiek vytlačíme cesnak, ktorý roztlačíme vidličko, ale nie na kašu, aby zostali kúsky. Baklažán zbavíme šupky a pokrájame. Tiež nakrájame na kocky sušené rajčiny. Všetko zmiešame, pridáme olej , soľ, korenie a nakoniec petržlenovú vňať. Ja som olej použila zo sušených rajčín /2 - 3 KL/.

  3. 3

    Podávame za tepla, alebo za studena na opečenej baketke, alebo celozrnnom chlebíku. Môžeme si k tomu nakrájať aj zeleninu. Dobrú chuť!

    Baklažánovo-cesnaková nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: