Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....
Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...
Vaječný šalát s rybou a zeleninou
Papriky zbavené semien nakrájame na prúžky, zmiešame s plátkami paradajok a štvrtinami natvrdo uvarených olúpaných vajec....
Mrveničkové muffiny so slivkami
Múku zmiešame s ovsenými vločkami a cukrom. Pridáme roztopené maslo a spracujeme na mrveničku.
Slaný koláč s bryndzou a jablkami
Kuchára Michala Kardoša najviac baví pretvárať klasické známe jedlá, ktoré novým spôsobom prípravy či pridanými surovinami...
Orechovo– zemiakové placky
Z uvarených zemiakov, múky, vajca, soli a orechov urobíme cesto.
Feniklovo– pomarančová polievka
Do roztopeného masla pridáme cibuľu a fenikel a asi 2 minúty za občasného miešania dusíme. Zalejeme...
Praženicovà nátierka
Táto natierka vznikla ako rýchla náhrada vajíčkovej. Vďaka mojej netrpezlivosti a mikrovlnke. Bez nej to...
Slané palačinky s mozečkem
Tyto palačinky znám z dětství, dělala je moje maminka. Je to dávno, ale mám...
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...
Grilovaný rezeň s chrenom
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi hodinu odležať.
Piškótová omeleta s jahodami
Na papier na pečenie nakreslíme z rubovej strany 4 kruhy s priemerom 12 cm (obkreslíme malý tanierik...
Paštétovo-maslová nátierka Ďurkomeninová
Zajtra majú svoj sviatok Jurajovia. Túto nátierku som "skomponovala" pre jedného Ďurislava na jeho meninovú fiestu....
Pečená paprika plnená prosom
Prekvapujúcejšia ako zábavná šou plná farebných svetiel je táto pečená paprika, ktorú sme namiesto ryže naplnili...
JUSTová polievka
kamarátka pracuje s JUSTom a nahovorila ma na výrobok , , Klare Suppe vegetabil" z radu NAHRIN....
Limetový tvaroh s kivi
Limetovú šťavu vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh vyšľahaný s práškovým cukrom a medom.
Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka
Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina...
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...
Tekvicová polievka s cícerom
Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....
Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma....
Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...
Krevety v kynutém bramborovém těstíčku
Kynuté bramborové těstíčko, které nám zůstane po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek....
Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na...
Kachní prso s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...
Šalát s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Šampiňóny dobre scedíme a nakrájame na menšie kúsky.