Hruškáč

zuzula2 - fotkazuzula2, 20. septembra 2010

Tento recept je u nás doma veľmi obľúbený. Foto bohužiaľ nemám lebo koláč sa zje skôr ako ho stihnem odfotiť.

6-8
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

2x750 ml
125 g
25 g
125 g
150 g
1 lyžička
2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200°C a maslom vymastíme štvorcovú formu so stranou 22cm.

  2. 2

    Hrušky scedíme a poukladáme ich na spodok formy. Zvyšné suroviny dáme do kuchynského robota a vymiešame hladké cesto.

  3. 3

    Cesto naložíme na hrušky a pečieme 20 - 30 minút. Koláč má byť vnútri trochu roztečený nie úplne upečený. Po vybratí z rúry necháme 5-10 minút odstáť a potom ho pokrájame. Môžeme ho poliať čokoládovou omáčkou. (sladká smotana, čokoláda, troška cukru a lyžička instantnej kávi).

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@zuzula , vitaj medzi nas. Tento hruskac je iste velmi dobry, ja bych ho vsak tentoraz upiekla s cerstvych hrusiek, lebo je prave oberacka hruskova. V zime mozeme robit s kompotu. Inak vyskusam.
Po upečení koláč neotočaíme tak ,aby boli hrušky navrchu?
Milina, aj ja som si myslela, že je to obrátený koláč. Ale vypadá dobre.