Berlínsky Mocný Max

vierocka63 - bez fotkyvierocka63, 25. novembra 2010

"Mocny Max" sa urcite presadi vo vasom jedalnicku,zvlast ak mate deti.Azda pre ten nazov si pri jeho jedeni pripadaju velmi dolezite.je to chutne,rychle jedlo.mam ho zo svojej zbierky

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

4 velke krajce sedliackeho
30 g
200 g
1 zväzok
4 ks
2 ks
2 PL
4
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krajce chleba natrieme maslom.Sunku nakrajame na kocky a rozdelime na chleby.Pazitku nakrajame na drobno,uhorky na platky alebo vejariky,paradajky na stvrtky.Na panvici spenime margarin,do ktoreho postupne rozbijeme vajcia a upecieme volske oka.posolime a okorenime.Vajcia polozime na sunku a chleby posypeme pazitkou.Ozdobime paradajkami,uhorkami a petrzlenovou vnatou

  2. 2

    vhodna priloha je hlavkovy salat s jogurtovou zalievkou a caj.pre dospelakov dobre vychladene pivo

Recept je zaradený do kategórií:
Nemecká kuchyňa, Olovrant, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

bouadjenak
Robievam niekedy na večeru, či raňajky. Ibaže ja urobím v hriankovači chlebíky, na horúce dám šunku či salám a na to volské oko. Nie je nič krajšie, ako keď sa žĺtko rozteká. Na zimné studené dni dobré jedlo. Ide víkend a pripomenula si mi tento nápad.
agora
a ešte si viem k tomu predstaviť nejaký dobrý plátkový syrek.
bozulka
Dobré raňajky alebo večera a k tomu pohár vinka a hotovo!!! @viero čka, ďakujem za priazeň.
tetuska
no, keď zjem budem ozaj mocná alebo nebudem vládať, že som sa najedla do popuku, výborné na začiatok dňa, teším sa zo zaradenia do priateľov...
halina
Milá Vieročka63, poznám tieto receptíky, sú výborné, robievam ich tiež, napokon sú to nemecké, iste máš aj ty nemeckého manžela. Zaujímalo by ma, v ktorej oblasti žiješ, a či máš prípadne záujem o mailovanie, ak áno, napíš, dám ti adresu.
strucik
Len taká drobná perlička z nemeckej kuchyne, nasledujúci odsek je prekladom z nemeckej Wikipédie  de.wikipedia.org/wiki/Strammer_Max...
:

Výraz "Strammer Max" vznikol v saskom dialekte okolo roku 1920 vo význame "stoporený penis" a následne sa preniesol na jedlo, zrejme preto, lebo ide o "posilňujúco" obložený chlieb. Neskôr odvodené pomenovania ako "Stramme Lotte" či "Strammer Otto" žiadny zvláštny význam nemajú.