Foto: shelley2mmm
porcie
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
60 g (olej) |
|
1 nasekaná |
|
1 ks |
|
2 stonky |
|
1 ks nakrajana na male kusky |
|
1 PL |
|
440 g v konzerve |
|
2 - 3 konzervy |
|
1 a pol hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
500 g (alebo ryza) |
|
Postup
-
1
Na maslom spenenej cibulke oprazime a podusime nakrajanu mrkvu, zeler a papriku, kym nezmaknu (Mozeme pouzit aj inu variabilnu zeleninu, to co chladnicka da). Pridame muku a povarime 1 minutu.
-
2
Odstavime zo sporaka, vlejeme mlieko, vratime naspat a stalym miesanim pomaly zahustime. Pridame tuniaka so stavou, kukuricu bez stavy, nakrajanu petrzlenovu vnat, horcicu a 1 hrncek nastruhaneho syra. Posolime a okorenime. Nechame prejst varom a odstavime zo sporaka. (Syr by mal byt roztopeny a vzniknuta omacka stredne husta, chut sladko - slana)
-
3
Servirovanie: 1. s ryzou; 2. s varenymi cestovinami; 3. so zapecenymi cestovinami : zmiesame uvarene cestoviny s hotovou tuniakovou omackou a nalejeme do vymastenej zapekacej misy. Na vrch posypeme 1 hrncekom nastruhaneho syra a struhankou. Dame zapiect, kym sa syr nerozpusti a struhanka trosku nezhnedne (nebojte sa, pokym nezhnedne cela struhanka, ja som ju po upeceni jednoducho premiesala s cestovinami a bolo aj tak dobre ;) )
-
4
Hotovo!
Diskusia k receptu