Tuna mornay fotorecept

shelley2mmm - bez fotkyshelley2mmm, 27. septembra 2010
4 - 6
porcie
10 - 15 minút
príprava
15 -20 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

60 g (olej)
1 nasekaná
1 ks
2 stonky
1 ks nakrajana na male kusky
1 PL
440 g v konzerve
2 - 3 konzervy
1 a pol hrnčeka
2 hrnčeky
1 PL
2 KL
500 g (alebo ryza)




Postup

  1. 1

    Na maslom spenenej cibulke oprazime a podusime nakrajanu mrkvu, zeler a papriku, kym nezmaknu (Mozeme pouzit aj inu variabilnu zeleninu, to co chladnicka da). Pridame muku a povarime 1 minutu.

    Tuna mornay (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstavime zo sporaka, vlejeme mlieko, vratime naspat a stalym miesanim pomaly zahustime. Pridame tuniaka so stavou, kukuricu bez stavy, nakrajanu petrzlenovu vnat, horcicu a 1 hrncek nastruhaneho syra. Posolime a okorenime. Nechame prejst varom a odstavime zo sporaka. (Syr by mal byt roztopeny a vzniknuta omacka stredne husta, chut sladko - slana)

    Tuna mornay (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Servirovanie: 1. s ryzou; 2. s varenymi cestovinami; 3. so zapecenymi cestovinami : zmiesame uvarene cestoviny s hotovou tuniakovou omackou a nalejeme do vymastenej zapekacej misy. Na vrch posypeme 1 hrncekom nastruhaneho syra a struhankou. Dame zapiect, kym sa syr nerozpusti a struhanka trosku nezhnedne (nebojte sa, pokym nezhnedne cela struhanka, ja som ju po upeceni jednoducho premiesala s cestovinami a bolo aj tak dobre ;) )

    Tuna mornay (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo!

    Tuna mornay (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
cestoviny s tuniakom mám rada a robievam si len tak ako rýchly obed, ale zapečené - posypané strúhankou som ešte neskúšala, zaujímavý nápad, ktorý najbližšie vyskúšam.... pozerala som tvoj profil a zistila som že si tu nová až z Austrálie a toto je tvoj prvý recept.... tak vitaj a cíť sa tu ako doma :-)
shelley2mmm
Dakujem za krasne slova a mile privitanie, zahriali ma hlboko v srdci. Dufam, ze vam bude chutit, mne sa najviac paci kombinacia tuniaka s horcicou, nakolko je to nieco uplne nove, co som doma na Slovensku este nikdy predtym neochutnala... :D
babi
zaujímavé, ja cestoviny s tuniakom poznám tak ako @evusik ale toto môžem vyskúšať, lebo zapekané cestoviny robím na rôzne spôsoby a máme to radi. Bude zase niečo nové. Vitaj na Vareche
babi
zmes strúhanky a strúhaného syra pri zapekaní poznám aj používam, je to veľmi chutné. Výborné je aj pomleť slané krekry a tie zmiešať zo syrom. Niekedy dokonca posypem len pomletými krekrami a tiež je to dobré
janger
@shelley2mmm , vitaj medzi nami! Tuniaka robievam tiez aj ja, okrem ineho aj s cestovinou. Cim viac receptov, tym lepsie:-).
evanaaa
Shelley2mmm, aj ja som rada, že si sa pridala knám, poslednú dobu sa " rozširujeme", čomu som rada, teším sa na recepty z druhého konca sveta. Si ešte mladučká a tak ďaleko od domova. Vitaj a cíť sa tu dobre, lebo dobre tu ozaj je. Tento recept by som mala aj ja vyskúšať, lebo na rozdiel od ostatných, tuniaka v jedle som ešte nepoužila.
evanaaa
Babi, dobrý nápad s tými krekrami. Nahradiť strúhanku mrvenými piškótami v sladkých receptoch som skúšala, ale toto ešte nie.
palokuchki
@shelley vitaj! Ja toto obcas robim, mame to celkom radi. Tiez som sa to naucila robit tu v Australii. Ja si zo syra a struhanky urobim mrvenicku a tym to potom posypem. No to je len taka mala obmena.
bozulka
Recept vyzerá veľmi dobre...určite urobím.Strúhanku so syrom miešam aj ja a niekedy pomiešam s drvenými orechami,je to tiež dobré.