Chlebová tehla

spydigy - fotkaspydigy, 31. januára 2013

Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum daaaaaaal :))) Recept je jednoduchý a rýchly. A výsledok Zobraziť celý popisNeraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum daaaaaaal :))) Recept je jednoduchý a rýchly. A výsledok stojí zato.

30 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
4 ks
2 ks (aké chcete)




Postup

  1. 1

    Ak nemáte doma toust, tak kľudne môžete dať aj chlebík. Plátky chleba či toustu poukladame po okrajoch formy (niečo ako srnčí chrbát len hranatá forma) vajcia si uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do misky si dáme natierkové maslo, pokrajane olivy, uhorku, papriku, nastruhany syr, šunku...proste všetko čo máte radi a zmiešame. Na spodnu časť chleba či toustu dáme trosku zmesy. Nato uložíme očistené vajcia (celé). A zvyšnú časť zmesy dáme na vajcia. (Tie vajcia musia byť v strede, aby keď sa to odkrojí aby to vyzeralo pekne. ) a na vrch dáme zas plátky toustu. necháme chvíľku odstáť v chladničke.

  3. 3

    Keď nám to trošku stuhlo tak vyklopíme formu a boky a vrch potrieme natierkovým maslom a posypemeho petržlenovou vňaťou a pažítkou, alebo možete dať aj nejaké ľanové či sezamové semienka.

Diskusia k receptu

chapona
@Spydigy škoda, že si nepridala fotku, nevedela som si to predstaviť- našla som ju vďaka diskusii je to veľmi zaujímavý a oku lahodný recept, skús pridať tú fotku
spydigy
keď ju budem najbližšie robiť, určite fotku dodám :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia