Tradičné a chutné
40 minút
príprava
príprava
10-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| Gombíky: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 120 g (čisté, kvalitné, jemné) |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| Rožteky: | |
| 100 g mleté |
|
| 250 g |
|
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Gombíky: zmiešať suroviny na cesto, rukami tvarovať guličky a ukladať na plech. Vareškou urobiť v strede guľky jamku a vložiť džem. Pečú sa cca 25 minút na 180-200 °C. Ja som ich obalila v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým.
- 2
Rohlíčky: zmiešať suroviny na cesto. Cestom naplniť formičky na rožteky, poukladať na plech a piecť cca 10 minút na 180-200 °C.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem za upozornenie, recept upravený
S masťou/sádlem sme doma robili medvedie labky a důlkové koláčky /viz hore recept/. Chuť je nezaměnitelná, výborná!