Soničkine zemiaky
Recept mám od svojej sesternice, a veľmi ho mám rada. Keďže je bez mäsa, ...
Kapor na orechoch
Tento recept vymyslela moja mama, ktorá bola kuchár špecialista a odvtedy kapra máme na vianoce každý rok....
Gaštanové vínovicové taštičky s višňovou omáčkou
Očistené uvarené zemiaky zomelieme, pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na...
Šalát z cvikly
Cviklu nastrúhame na pásiky (ako na jablká). Uhorky nakrájame na drobné kocky. Cesnak pretlačíme-množstvo podľa...
Pikantné medové kurča pre lenivcov
Recept je určený pre lenivcov a totálnych amatérov. Ideálny aj na krídielka. Rýchla príprava, ...
Amarettový koláč
Dnešná improvizácia... ku kávičke. Len tak čo ma napadlo a čo kuchyňa dala. A vyšiel z toho...
Grilovaný hamburger so slaninkou a s modrým syrom
Zmiešajte mleté mäso s worcesterskou omáčkou, horčicou a čiernym mletým korením.
Tyrkysový pomaranč
Tento receptík si robím, keď som smutná, alebo len proste nemám svoj deň... Život je...
Čokoládové muffiny s banánom
Vajcia a cukor vyšľaháme. Nad parou roztopíme maslo a čokoládu a pridáme k vajciam a cukru....
Makové bobáľky bez lepku
Kysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám....
Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
Ideme na dovolenku, takže posledný obed, čo chladnička dala.
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...
Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...
Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.
Plněné cuketky po arabsku v rajčatové omáčce
Mám ráda arabská jídla, jsou lahodná, jen jemně kořeněná.
Čokoládovo arašidové košíčky
Výborný recept pre milovníkov kombinácie čokoláda + arašidové maslo. Je to zdravšia verzia z naturálnych surovín,...
Specialità e gustoso pesto
Listy medvedieho cesnaku umyjeme pod tečúcou vodou, potom ich pridáme do mixéru. Pridáme olej, ...
Portulaková praženica
Rastlina, ktorá sa dá v kuchyni použiť ako zelenina. Výborná je surová na šaláty, alebo z nej môžete uvariť aj chutné jedlo....
Pulao s panírom a hráškom
Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.
Pletenky tety Irky alebo „vypečené rožteky“ od Renátky
Pri spomienke na vynikajúcu chuť pleteniek si vždy spomeniem na tetu Irku, sestru mojej prababky....
Mrkvové šatôčky od Aničky
Zo surovín vypracujeme cesto, necháme ho 2 hodiny postáť, vyvaľkáme ho na 3 mm hrúbku,...
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...
Pečené buchty s lekvárom bez lepku
Kto by nemal rád pečené buchty? Táto slovensko-česká klasika vie potešiť azda každého. My si pečieme buchty bez lepku vždy s inou plnkou....
Pomazánka tri-tri
Uvarené vajíčka postrúhame - robím to v magicchopperi, pridáme syrokrém a tatarsku omáčku, môže...
Pstruh s teplým zemiakovým šalátom
Očistenú rybu vcelku si ponecháme pri izbovej teplote a osušíme papierovým obrúskom (nemala by byť studená na...
Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...
Kurací šalátik
kuracie prsia si opražíme na oleji... osolime okorením... a pred koncom pridáme gyros korenie podľa chuti
Rýchla zimná polievka na zohriatie
Je to môj vlastný recept pre chladné zimné dni, pri rekonvalescencii marodov, na zohriatie sa...
Rýchla praženica
Cibuľu nakrájanú nadrobno urestujeme na tuku, pridáme nadrobno nasekané dobre umyté hríby a opečieme ich domäkka...
Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...
Zeleninová ihla s tofu
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme...