Jablkový sen

hela58 - bez fotkyhela58, 21. septembra 2012

Tento recept som dostala od mojej susedky, a robím ho stále,je výborný

25
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

10
2 balíky
na posypanie
2ks
4 lyžice
podľa chuti
1liter




Postup

  1. 1

    Do hrnca dám 0,5 dcl oleja. Nato dám nastrúhané jablká/na hrubšie/, pridám 4 polievkové lyžice cukru,škoricu a podusím do mäkka. Odstavím z plynu/ variča/. Do tej masy zamiešam 2 balíky piškot, tak, aby sa piškoty napili. Túto masu vylejem na nevysypaný a nenamastený plech a rozotriem ho. Na vychladnutú masu dám uvarený puding z 2 Zlatých klasov a zarovnám. Posypem grankom, /môže byť aj postrúhaná čokoláda. Necháme cez noc stuhnúť. Je osviežujúci, môžu ho papkať aj malé detičky. Škoda, že nemám foto.

Diskusia k receptu

martamm
Uvitala by som fotku, ale aj tak ukladám Tvoj koláčik, vyzerá to fajn. Môžem sa spýtať, aký veľký plech si použila?
ancicka
Foto by som aj ja privítala,ale ja by som pod jablká dala na plech tortovú oplátku.Ja ho aj vyskúšam,jablk máme hojne ,tak prišiel vhod.
Vítaj na vareche,do ptofilu si si kľudne mohla uviesť viac,nielen uživateľ,ved sme tu ako jedná veľká rodina a dúfam,že bude rcp.od teba viac.
abend
@ hela58, uvítala by som keby si uviedla hmotnosť piškót. Piškóty ( balíčky) mávajú rôznu hmotnosť. Ďakujem za odpoveď.
bedomedo60
Skúšal vydarilo sa ale miesto pudinku zlatý klas som dal Frutynu bolo to skoro ako želatina len chutnejšie a použil guľatú formu a na spodok dal gulatú oplátku.Dík za recept bol mňamkový
evanaaa
Vypadá to ozaj dobre, ale jabĺčka by som radšej podusila na masle, alebo by som dala maslo do trochy oleja, aby sa nespálilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia