Odpaľované churros s čokoládovým dipom

Michaela Zsebiová
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 22. septembra 2020
Odpaľované churros s čokoládovým dipom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

150 g
200 ml
60 g
1 PL
 (na obalenie)
 (na vyprážanie)
Čokoládový dip:
50 g
50 ml (33 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnčeku privedieme k varu vodu, maslo a vanilkový cukor a ihneď odstavíme. Primiešame múku a necháme chladnúť 15 minút.

  2. 2

    Potom vmiešame vajce a cestom naplníme cukrárske vrecko s veľkou špičkou. Cesto vytláčame v ľubovoľných tvaroch do rozpáleného oleja a vyprážame približne 2–3 minúty. Vyberieme a ešte horúce obalíme v škoricovom cukre.

  3. 3

    Čokoládový dip: Čokoládu rozpustíme v smotane na miernom ohni a podávame ako dip, do ktorého sa churros namáčajú.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Mexická kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Vyprážané

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre