Odpaľované churros s čokoládovým dipom
Michaela Zsebiová
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 22. septembra 2020
majiteľka Tres Tacos Restaurant v Nitre, 22. septembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 g |
|
200 ml |
|
60 g |
|
1 PL |
|
|
|
(na obalenie) |
|
(na vyprážanie) |
|
Čokoládový dip: | |
50 g |
|
50 ml (33 %) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnčeku privedieme k varu vodu, maslo a vanilkový cukor a ihneď odstavíme. Primiešame múku a necháme chladnúť 15 minút.
- 2
Potom vmiešame vajce a cestom naplníme cukrárske vrecko s veľkou špičkou. Cesto vytláčame v ľubovoľných tvaroch do rozpáleného oleja a vyprážame približne 2–3 minúty. Vyberieme a ešte horúce obalíme v škoricovom cukre.
- 3
Čokoládový dip: Čokoládu rozpustíme v smotane na miernom ohni a podávame ako dip, do ktorého sa churros namáčajú.
Tiež churros:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu