
Paradajkový šalát
Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...

Kmíňanka
Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...

Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

Kvakový eintopf
Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som...

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...
Jednoduchý banánový koláč bez lepku
Po Vianociach a novoročných sviatkoch sa nám asi nechce opäť tráviť veľa času pri sporáku....

Kurča na masle s pučenými zemiakmi
Najprv si pripravíme bylinkové maslo , ktorým budeme potierat kurča.

Pagáčiky s údeninou
Z múky, vajec, mlieka, cukru, soli a oleja vypracujeme hladké cesto a necháme...

Medovníčky - bezlepkové
Moje prvé bezlepkové medovníčky, vydarili sa :))) Krásne voňajú aj na vianočnom stromčeku :)

Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....

Kokosový nápoj s limetkou
Osviežujúci letný drink bez alkoholu je na sparný deň ako stvorený. Inšpiráciu na tento som našla...

Kváskový štedrák z kvásku lievito madre
Štedrák sa u nás nikdy na Vianoce nepiekol. Párkrát sme dostali na ochutnávku, chutil, ...

Ľahká polievka z mrkvy
Na masle nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľu, následne pridám umytú na hrubo nastrúhanú mrkvu, orestujem...

Chlebíčky s kaviárom
Z chleba nakrájame silnejšie plátky do štvorcov bez kôrky. 2 chlebíky spájame maslom vymiešaným s kaviárom (trochu...

Rýchlovka zo základných surovín
V tejto práci, ktorú tu prezentujem bez slovného doprovodu (a pôvodne som ju nazval : Klasika...

Banánové muffiny s ovocím
Banány rozpučíme vidličkou. Odporúčam použiť zrelšie banány. Pridáme grécky jogurt, vajcia, vanilkový extrakt...

Ryža s bravčovým karé
Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti....

Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...

Špenátové gnudi s maslovou paradajkovou omáčkou
Gnudi (ňudy) jsou podobné gnocchi (ňoki), vaří se ale ze syrovátkového sýra. Italské ricotty nebo...

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...

Lienka na 1. narodeninky
Túto lienku som robila prvý krát a kedže bola diskusia o farbení MMF a čierna sa mi...

Quinoa tabouleh
Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou....

Prepelička na tekvicovom pyré
Prepeličky očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravíme nálev z vody, soli, čierneho korenia, ...
Rýchly podpecník so šunkou, hruškou, ružičkovým kelom a orechmi
Podpecník či podplamenník poznáme z jarmokov ako skvelý slaný kysnutý koláč. Náš rýchly podpecník sa trošku...

Jáhelník (Pšenovník)
Pšeno sparíme dva krát vriacou vodou a scedíme. Zalejeme mliekom, pridáme cukor a na miernom...