Foto: dorisa
Dnes som pripravila cannelloni na sladko. Inšpirovala som sa stránkami varenia na nete. Slané som už robila , so špenátom, ale priateľ má rád Zobraziť celý popisDnes som pripravila cannelloni na sladko. Inšpirovala som sa stránkami varenia na nete. Slané som už robila , so špenátom, ale priateľ má rád sladké, tak som ukuchtila aj niečo pre neho, chutilo nám obom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g mrazené alebo čerstvé |
|
100 g (do ovocia) |
|
3 ks (do tvarohu) |
|
1 ks |
|
600-800 g |
|
1 hrsť /nemusia byť/ |
|
1 ks |
|
12 ks, z tvrdej pšenice |
|
100 g |
|
z 1/2 citrona |
|
sekané |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu sladkých cannellonov.. Tvarohu je tam málo, ešte som dokupovala:)
-
2
Mrazené višne.
-
3
Z višní si uvaríme pretlak, osladíme.
-
4
Pridáme trocha ríbezlí, pre chuť. Potom ovocie prepasírujeme, aby sme sa zbavili kôstok a primiešame vo vode rozmiešaný Zlatý klas, všetko necháme prevrieť a tým sa uvarí poleva.
-
5
Do zapekacej misky si pokladieme na skúšku cannelloni, to, aby sme vedeli, koľko ich budeme plniť.
-
6
Z tvarohu, vanilkového cukru, žĺtka, hrozienok, citrónovej šťavy a zmäknutého masla vymiešame plnku.
-
7
Malou lyžičkou naplníme touto plnkou všetky cannelloni.
-
8
Takto naplnené cannelloni budeme ukladať do maslom vymastenej zapekacej misy.
-
9
Naspodok dáme vrstvu tvarohovej plnky a hneď na ňu polevu z ovocia.
-
10
Potom pokladieme naplnené cannelloni...
-
11
Vrch zatrieme tvarohovou zmesou....
-
12
....a nakoniec zas ovocnou polevou.
-
13
Na vrch dáme kúsky masla, misu prikryjeme.Takto naplnenú zapekaciu misu dáme piecť do rúry na 180 stupňov a pečieme okolo 45-60 minút.
-
14
Po upečení posypeme nákyp drvenými vlašskými orechami.
-
15
Potom nakrájame na porcie.
-
16
.... ukážka porcie.
@dorisa ja obdivujem tvoju nápaditosť a vynaliezavosť.Veď si si s tým dala kopec roboty. / Tie palacinky čo ti navrhuje tvoj oponent/ by boli rýchlejšie,ale nebolo by to niečo nové.
Mne sa páči že sa nebojiš experimentovať.Veď ak by sme ustrnuli,žili by sme ako neandertálci aj teraz.
Neznasam taketo ponizovanie, ako pise pan 'concord'...Asi je nieco viac, ako len 'maly slovensky cloviecik'...
Tento receptik vyzera neskutocne dobre. Hlupe pripomienky si netreba vsimat :D