Cannelloni s tvarohom a višňami fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 14. októbra 2011
Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes som pripravila cannelloni na sladko. Inšpirovala som sa stránkami varenia na nete. Slané som už robila , so špenátom, ale priateľ má rád Zobraziť celý popisDnes som pripravila cannelloni na sladko. Inšpirovala som sa stránkami varenia na nete. Slané som už robila , so špenátom, ale priateľ má rád sladké, tak som ukuchtila aj niečo pre neho, chutilo nám obom.

6-8
porcií
30 minút
príprava
45-60 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g mrazené alebo čerstvé
100 g (do ovocia)
3 ks (do tvarohu)
1 ks
600-800 g
1 hrsť /nemusia byť/
1 ks
12 ks, z tvrdej pšenice
100 g
z 1/2 citrona
  sekané




Postup

  1. 1

    Suroviny na prípravu sladkých cannellonov.. Tvarohu je tam málo, ešte som dokupovala:)

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrazené višne.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z višní si uvaríme pretlak, osladíme.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme trocha ríbezlí, pre chuť. Potom ovocie prepasírujeme, aby sme sa zbavili kôstok a primiešame vo vode rozmiešaný Zlatý klas, všetko necháme prevrieť a tým sa uvarí poleva.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zapekacej misky si pokladieme na skúšku cannelloni, to, aby sme vedeli, koľko ich budeme plniť.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z tvarohu, vanilkového cukru, žĺtka, hrozienok, citrónovej šťavy a zmäknutého masla vymiešame plnku.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Malou lyžičkou naplníme touto plnkou všetky cannelloni.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto naplnené cannelloni budeme ukladať do maslom vymastenej zapekacej misy.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Naspodok dáme vrstvu tvarohovej plnky a hneď na ňu polevu z ovocia.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom pokladieme naplnené cannelloni...

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vrch zatrieme tvarohovou zmesou....

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ....a nakoniec zas ovocnou polevou.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na vrch dáme kúsky masla, misu prikryjeme.Takto naplnenú zapekaciu misu dáme piecť do rúry na 180 stupňov a pečieme okolo 45-60 minút.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Po upečení posypeme nákyp drvenými vlašskými orechami.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Potom nakrájame na porcie.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    .... ukážka porcie.

    Cannelloni s tvarohom a višňami (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

siesta
...neexistuje, aby som tento recept nevyskusala. Vyzera to bozsky. Canneloni nemusime predvarat, ak som spravne pochopila (?) Dakujem, ukladam do KK.
dorisa
@siesta , nepredvárala som, ani pri slanej verzii. Dobre si pochopila. Preto sa tam dáva aj masielko do plnky, aby bolo niečo na roztečenie a tvaroh je dosť vlhký( mäkký) a taktiež aj poleva dodá cannellonom vlhkosť. Inak, na druhý deň boli ešte lepšie:) Ďakujem za komentár.
concord
No Dorisa to si tvojmu priateľovi mohla spraviť aj palacinky. Takúto dehonestáciu talianskych cestovín to som ešte nepočul. Nuž holt malý slovenský človiečik čo sa asi dozvedel že takéto cestoviny existujú sa dozvedel v Taliansku pri zbere jabĺk alebo hrozna a vychytráčil tento "skvostný" slovensko-taliansky hybrid. Ja si cannelloni pripravujem podľa talianskych receptov a musel som obehať všetky hypermarkety v Bratislave a aj tak som ich nakoniec kúpil v jednom malom obchode v Dúbravke, ktorý dováža sem rôzne talianske potraviny. Nechcem nikomu znechutiť tento recept ale zdá sa mi to kuchárske barbarstvo spáchané na skvelej talianskej kuchyni.
mlska
Ďakujem za také skvelé "barbarstvo", teším sa na takúto určite pochúťku a ďalšie receptíky.
evanaaa
To tak záleží na tvare cestovín, ako sa upravia? Sú to obyčajné cestovinové rúrky a možno Taliani nemajú radi cestoviny na sladko alebo nepoznajú. Aká dehonestácia - ako mi to chutí, tak si to pripravím. To už by som ani lasagne ináč nejedla, len po taliansky......Dorisa, nedaj sa odradiť. Cestoviny tak alebo onak, všetko jedno, u nás sú to trubičky.
jatanika
a mne hneď napadlo, že kto nemá fantáziu, musí robiť len podľa receptov, ktoré vymyslel niekto iný .... tí šikovnejší, kreatívni sú na tom oveľa lepšie ... tí majú možností ;-)) ... a asi si stojím na kábli, ale tiež som nepochopila, prečo by sa kus cesta, aj keď pôvodom taliansky, nemohol použiť akokoľvek, každému podľa chuti ... @concord , a čo bryndzové halušky ? tiež sú slovenskou dehonestáciou pôvodnej americkej suroviny - zemiakov? @dorisa , našim doma by určite takéto cestoviny chutili :-)) asi spravím obdobne lasagne :-))
megginr
takze ak si na spagety dam granko, tiez ich dehonestujem? no aspon ze sa to Taliani nedozvedeli...
tatranka
@concord proti gustu žiadna výhrada.Čo si myslíš,ako vznikajú nové recepty? Asi z nových nápadov.Ak sa ti to zdá dehonestujúce,tak si ich ty priprav ako sa to tebe páči.
@dorisa ja obdivujem tvoju nápaditosť a vynaliezavosť.Veď si si s tým dala kopec roboty. / Tie palacinky čo ti navrhuje tvoj oponent/ by boli rýchlejšie,ale nebolo by to niečo nové.
Mne sa páči že sa nebojiš experimentovať.Veď ak by sme ustrnuli,žili by sme ako neandertálci aj teraz.
tinca
Vlasti, aj ja držím palce pri pekných experimentoch:)
dorisa
Ďakujem všetkým, vrele doporučujem tieto cestoviny, je to kus roboty, ale oplatí sa, veď, čo by sme nespravili pre svoje potešenie. Podľa mňa sú cannelloni normálne cestoviny, ktoré dostanem kúpiť v každom obchode, v našom okresnom meste ich majú v každom, a to aj pravé talianske:), tak isto, ako aj lasagne, nemusím behať po okrese, sú k dostaniu. Ešte raz všetkým ďakujem za uznania a pochvaly.
sany11
dorisa dobry napad,v kuchyni sa medze nekladu.mne sa recept paci.
danculka
Ja by som si bola pomohla cukrárenským vreckom a tak ich naplnila,super....
3sandra3
aký skvelý nápad s tými cestovinami,,, vyskúšam tiež
marianne69
No co uz je dehonestujuce na tom,ze naplnila cestoviny tvarohom?Ci talianske cestoviny maju presne a striktne predpisane, ako a cim sa maju plnit a ostatna priprava je bohapuste barbarstvo?No a co s toho, ked to naplni presne a do bodky podla talianskeho receptu a nebude im to doma smakovat?Ved kazdy si doma kuchti tak,aby im chutilo a ked im cannelloni chutia s tvarohom a visnami,tak nie je co riesit...ved aj susi sa plnia podla fantazie a neboja sa ludia experimentovat...
janger
@dorisa , super napad! Vyskusam. Nedaj sa odradit.
Neznasam taketo ponizovanie, ako pise pan 'concord'...Asi je nieco viac, ako len 'maly slovensky cloviecik'...
dorisa
@janger , mne to nevadí, ja som to pre nás pripraila, nám chutilo, chcela som dávnejšie vyskúšať cannelloni nasladko, vyskúšala som, tak som spokojná, ďakujem za komentár. @danculka , @ketty3811 , @mariaanne69 , @3sandra3 , ďakujem za milé komentáre. Snažila som sa.
dorisa
Všetkým ostataným nemenovaným tiež ďakujem za komentáre.
bejaja
@concord , aká dehonestácia? nejedol si cannelloni upravené na takýto spôsob, tak nekritizuj, myslím si, že my Slováci sme zvyknutí - aj podľa jednotlivých regionov- jesť cestoviny buď sladké, alebo slané, každý podľa svojej chuti,nikto ti nekáže, aby si si ich pripravil na takýto spôsob, pripravuj si ich podľa svojej chuti, a prečo neuverejníš ty svoj recept na cannelloni ?... ale kritizuješ @dorisu , že je to spáchané barbarstvo na skvelej talianskej kuchyni. Myslíš si, že Taliani jedia iba slané cestoviny? Je to recept pripravený z talianských cestovín na slovenský spôsob a ako si to pomenoval - teda "skvôstny slovensko-taliansky hybrid"-, ktorý určite chutí vynikajúco !!!
jamarlen
@concord , mne sa nepáči tá veta o tom človiečikovi - zberačovi jabľk. bez nej je to vyjadrenie postoja k vareniu.....
palokuchki
Jedlo ktore si pripravila moze byt velmi chutne. Chutou urcite podobne zapekanym tvarohovym rezancom. Tie visne tam dodali vynikajucu chut. Nedaj sa znechutit neprijemnymi komentarmi. @cocord naozaj pouzil nadradeny sposob vyjadrovania.
astheart
To nebyl jen nadřazený způsob vyjadřování. To bylo agresívní verbální chování, které by mu neprošlo ani v Itálii. Já bych si to určitě nenechala líbit tak jako Dorisa! Holt, jsem asi prudší povahy! Ale i ty prudší povahy se musí chovat slušně. Mr concord ukázal zcela jasně, že jeho sociální inteligance je hluboko pod průměrem!
dorisa
@astheart , ďakujem za podporu, vieš, ja mám dar vyjadrovania, vedela by som napísať svoje, ale načo?... nejaký ....ma nemože uraziť. Mlčať je zlato, v tomto prípade. Každý súdny človek si svoje pomyslí a on, nech má radosť. Ja som tu nie pre takých, mám tu veľa priateľov, ktorých si vážim, ctím, a nikdy by som si nedovolila takú rétoriku voliť pri komentovaní nejakého príspevku, ako on. V Taliansku by sa naozaj so svojim vyjadrovaním neuchytil. Prajem pekný deň a do varenia!!!!!!!
elisticka
no tieto na sladko by mi veru chutili viac ako tie s masom co som robila len ked som to plnila som pouzila iba ruku doslova som to "krmila ako hus" :-))vyskusaj je to sikovnejsie ale tieto si urobim urcite este mamm jednu krabicku cestovin ...kupila som v lidli ked boli v akcii cez talianske dni...
dorisa
@elisticka , vyskúšaj, sú naozaj výborné. Ovocie, teda polevu si môžeš urobiť z hociakého pikantného ovocia. Ďakujem za komentár.
vecnemlada
jeeej, toto vyskusam, vcera som hladala recept na canelonni, mam ich doma dlhsie a neviem, co s nimi :) dokonca mam aj konzervu visnovej plnky do kolacov, co tu predavaju, tak to hned spojim, dakujem za pekny receptik :)))
dorisa
@vecnemlada , ďakujem za komentár, aj ja som s touto cestovinou dlho váhala, ale už som sa rozšupla, tiež som robila špenátové, obe sú mňam.
hubarka35
tak toto určite urobím doma,rúrky čakaju v skrinke a kričia napln ma-to si pochutnáš....
dorisa
@hub árka35, to ti zaručím, že si pochutnáte. Ďakujem za komentár.
silvia68
Ak sa mi nejaký recept nepáči, radšej volím variantu byť ticho, je každého osobná vec, čo komu chutí. Toto je portál o varení, čiže každý ochotný človek ukáže ostatným čo a ako varí. Ak sa mi to páči beriem , ak nie, idem a hľadám ďalej. Na tento recept som natrafila náhodou a zaujal ma práve preto , že sú to rúrky na sladko, dokonca s tvarohom a ovocím, mňam a zapekané, no keby nebol večer , tak už to skúšam. Od kedy som objavila varechu, som tu každý deň, skúšam a hľadám nové recepty aj netradičné. Baví ma skúšať niečo nové, nové chute a nové nápady, ved tak vznikajú nové recepty. @dorisa super nápad , musí to byť dobré, ako hovorí môj manžel, čo je sladké to je dobré. Prajem veľa nových netradičných nápadov a určite sa s každým nápadom s nami podeľ.
angiek
no tak toto by som si hned dala, dokonalee :)
dorisa
@silvia68 , vyskúšaj, neobanujete, ja mám priateľa tiež takého, že by mohol mať na stole sladké každý deň. Ďakujem za komentár, vážim si to a budem sa snažiť.
jerica
jéj čo ti poviem @dorisa , keď vidím tieto "rúrky" akože , vždy sa musím usmievať pod nosom, ešte za socíku sme si ich doniesli z Viedne , u nás boli len v tuzexe , no čože idem ich urobiť ale nevedela ako , tak som si myslela že sa musia najskôr uvar-riť , tak varila som ako cestoviny , uvarené cez sitko oplachovala ale naťahovalo sa to ako gate starej baby , no čo , tak som skúšala ich naplniť , mala som mäso na fašírky tak šup to tam , ale čo čert nechcel rúrky sa rozpadali pod prstami tak som pekne krásne rúrky zamiešala do mletého mäsa a vysmažila fašírky , no a tak italiano neitaliano bol pekne vo fašírke:-))
dorisa
Vidíš, moja, @jerica , pekný, vtipný príbeh....čím sme staršie, tak viac vieme, naučíme sa. A či talianske, či slovenské, je to jedno. Ďakujem.
vegetariankajana
Jej, aky dobre vyzerajuci receptik. Rozmyslam, ze ked nemozem jest tvaroh, tak to vyskusam z bieleho tofu a uz terz sa tesiiiim a dakujem za inspiraciu
eva53
práve mám v rúre špenátové, ale tieto vyzerajú úžasne, vyskúšam niekedy, ani ma nenapadlo že aj nasladko môžu byť
dorisa
@eva53 , naozaj sú perfektné... musím aj ja znova urobiť..mam zamrazené lesné ovocie, s tým by mali byt fajné. Ďakujem za komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia