Hovädzí močing na mrkve a sangrii fotorecept

amelie - fotkaamelie, 10. augusta 2015
Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept)
Foto: amelie

Nenáročná príprava jedla na letné horúčavy, keď sa človeku nechce vystávať pri sporáku, ale jesť treba...

Suroviny

800 - 1000 g
3 ks
200 - 300 g
400 ml
 (alebo čili)
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mäsa odstránime najhrubšie biele časti a pokrájame ho priečne proti vláknu na kusy hrubé asi 1cm.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca nalejeme trochu oleja a na prudkom plameni opečieme krátko postupne mäso, nedávame ho naraz, aby sa nedusilo, ale opekalo. Medzitým si pripravíme zeleninu.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca k mäsu pridáme baranie rohy pokrájané na kolieska a väčšie klátiky mladej mrkvy.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krátko podusíme, premiešame s mäsom, pridáme pokrájanú dužinu z dvoch - troch paradajok a zasypeme nahrubo pokrájanou cibuľou.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme sangriou.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme pokrievkou a dusíme tak, aby z hrnca mohla unikať para - ja nechávam pod pokrievkou varechu.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nesolíme, kým mäso nie je mäkké, občas premiešame, v prípade potreby dolejeme sangriu. K zmäknutému mäsu pridáme väčšie kusy dužiny z niekoľkých paradajok - podľa chuti, zosilníme plameň a varíme odkryté, kým sa neodparí tekutina natoľko, že nezakrýva mäso, Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som dala k mäsu tarhoňu.

    Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Západoeurópska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

capko
Tak toto aj ja môžem. Neostalo ešte z tej 5***** dobroty? K.K.
capko
Tak toto aj ja môžem. Neostalo ešte z tej 5***** dobroty? K.K.
capko
To mi blbol net preto sa to opakuje.
jofolit
Recept prišiel ako na zavolanie zrovna som rozmýšľala ako urobím močing, už viem podľa 5***** R.C. a ukladám do K.K.
begonia2
Skvelý recept, krásne foto, dobré jedlo, ktoré aj nám by bodlo.
afataga
vidim, ze sme mali v nedelu trochu podobne chute, toto tiez moze byt vyborne
amelie
@kukulienka , máš pravdu, sangria je pomerne sladká, ale keďže som mäso nestihla na noc naložiť do marinády, sangria to trochu urýchlila. ďakujem za milý komentár:-))) @patroveckypitrs , ďakujem:-))), s hovädzinou býva často dosť roboty, takže toto je na prípravu dosť nenáročné:-))) @capko , veru sa zjedlo všetko... @jofolit , @begonia , ďakujem:-))) @afataga , tiež som si to všimla, ale až večer:-)))