Pikantné rezne na zemplínsky spôsob

Jozef Hrubovčák
Humenné , 16. novembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 téglik




Postup

  1. 1

    Rezne z kuracích pŕs jemne naklepeme a osolíme. Potom z francúzskej horčice, jogurtu, čili korenia a ďalších korenín a vegety vymiešame v mise marinádu.

  2. 2

    Do nej namočíme jednotlivé kusy mäsa a na 24 hodín ho uložíme do chladničky. Potom na rozpálenom oleji opečieme rezne z oboch strán.

  3. 3

    K tejto zemplínskej špecialite podávame varené zemiaky a zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

tortilla
Obdivujem fantáziu autora receptu "...na zemplínsky spôsob" použitím "typických zemplínskych " prísad: vegeta, francúzska horčica, chili korenie, tak autentických po stáročia v Zemplíne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia