Holubacie rizoto fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 5. marca 2011

Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť sliepku.

3
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, uvarený ( 1/2 sliepočky )
300 ml
1 ks, stredne veľká
2 PL, ( masť )
3-4 ks, z polievky
1 1/2 KL
1/4 KL
1/4 KL, alebo solčanka
1/4 KL
  dľa chuti
150 g, strúhaný
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme ryžu a obvyklým spôsobom uvaríme.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z polievky vyberieme holuba a mrkvu. Holuba zbavíme kože.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame na menšie kúsky.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji alebo na masti speníme cibuľku.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme holuba aj mrkvu, chvíľu na cibuľke pomiešame, dochutíme koreninami, osolíme.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spojíme spolu z ryžou, premiešame a podávame.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri posypeme strúhaným syrom, ako prílohu podávame čalamádu. Dobrú chuť!

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Je to veľmi chutné mäsko, ako píše palokuchki. Ja robím tiež iba polievku, ale moja švagriná ho robí ako paprikáš alebo plní a pečie a veľmi ho chváli. Je to vraj úžasná mňamka.
No predsa u nás. Ani by si nemal veľa roboty, to sú " ťažké " holuby, tie sa prechádzajú po záhrade ako pávy a pasú sa. Na noc ich máme zatvorené vo voliere, aby ich niečo nepochytalo.

Pridaj komentár k receptu: