Holubacie rizoto fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 5. marca 2011

Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť sliepku.

3
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, uvarený ( 1/2 sliepočky )
300 ml
1 ks, stredne veľká
2 PL, ( masť )
3-4 ks, z polievky
1 1/2 KL
1/4 KL
1/4 KL, alebo solčanka
1/4 KL
  dľa chuti
150 g, strúhaný
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme ryžu a obvyklým spôsobom uvaríme.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z polievky vyberieme holuba a mrkvu. Holuba zbavíme kože.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájame na menšie kúsky.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji alebo na masti speníme cibuľku.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme holuba aj mrkvu, chvíľu na cibuľke pomiešame, dochutíme koreninami, osolíme.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spojíme spolu z ryžou, premiešame a podávame.

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri posypeme strúhaným syrom, ako prílohu podávame čalamádu. Dobrú chuť!

    Holubacie rizoto (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

palokuchki
@mariaklara aj my chovame holuby na maso. Prevazne z nich robievam len polievku. Masko z nich je naozaj vyborne. Deti aj muz si ho vzdy oberu a zjedia v polievke. Ak mi niekedy nieco zostane, skusim tvoj recept.
3sandra3
ja som ešte nejedla holubie mäso... ako chutí? ako kuriatko?
alexdidi
Robím tiež takto zo sliepky, ale holubä som ešte nejedla...rada by som ochutnala....
mariaklara
Je to veľmi chutné mäsko, ako píše palokuchki. Ja robím tiež iba polievku, ale moja švagriná ho robí ako paprikáš alebo plní a pečie a veľmi ho chváli. Je to vraj úžasná mňamka.
mariaklara
Ďakujem palokuchki, pozrela som si všetky tvoje rct-y. Máš ich krásne. Niektoré som si uložila.
mariaklara
No predsa u nás. Ani by si nemal veľa roboty, to sú " ťažké " holuby, tie sa prechádzajú po záhrade ako pávy a pasú sa. Na noc ich máme zatvorené vo voliere, aby ich niečo nepochytalo.
bejda7
Aj my niekedy takto isto použijeme mäsko z polievočky:),ale holuby som este nejedla.