Foto: mariaklara
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť sliepku.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, uvarený ( 1/2 sliepočky ) |
|
300 ml |
|
1 ks, stredne veľká |
|
2 PL, ( masť ) |
|
3-4 ks, z polievky |
|
1 1/2 KL |
|
1/4 KL |
|
1/4 KL, alebo solčanka |
|
1/4 KL |
|
dľa chuti |
|
150 g, strúhaný |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Umyjeme ryžu a obvyklým spôsobom uvaríme.
-
2
Z polievky vyberieme holuba a mrkvu. Holuba zbavíme kože.
-
3
Pokrájame na menšie kúsky.
-
4
Na oleji alebo na masti speníme cibuľku.
-
5
Pridáme holuba aj mrkvu, chvíľu na cibuľke pomiešame, dochutíme koreninami, osolíme.
-
6
Spojíme spolu z ryžou, premiešame a podávame.
-
7
Na tanieri posypeme strúhaným syrom, ako prílohu podávame čalamádu. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu