Pandoro Zlatý chlieb z Veronyfotorecept

fedee - bez fotkyfedee, 12. decembra 2011
Pandoro Zlatý chlieb z Verony(fotorecept)
Foto: fedee

Tento recept som sa rozhodla upiecť zo zvedavosti a neľutujem . Ide o druhy najznámejší vianočný recept pečení v Taliansku na Vianoce podobný panettone Zobraziť celý popisTento recept som sa rozhodla upiecť zo zvedavosti a neľutujem . Ide o druhy najznámejší vianočný recept pečení v Taliansku na Vianoce podobný panettone .Podľa mňa je najlepší teplý pripadne ohriaty v mikrovlnke .Nielen že nádherné vonia ale aj chuti .Recept mam z http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11077.

180 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

kvasok :
4 PL
1ks
1 PL
1ks
110 g
Cesto:
1 kg
7 kusov
170 g
3 pl
110 ml
1ks




Postup

  1. 1

    Postup: v miske si zmiešame sušené drozdie s cukrom vlažnou vodou žĺtkom a nakoniec s mukou prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na dvojnásobok na teplom mieste . Do misky dáme 670 muky a pridáme do nej 4 žĺtky 110 g cukru , maslo , vodu a kvások všetko spolu miesime aspoň 10 minút a necháme opäť kysnúť na teplom mieste podkysnúť.

    Pandoro Zlatý chlieb z Verony(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto opäť premiesime a postupne pridávame 100g muky ,3 žĺtky ,citrónovú kôru a opäť necháme podkysnúť na teplom mieste.

    Pandoro Zlatý chlieb z Verony(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si vymastíme formu na pečenie maslom a vysypeme hrubou mukou . Vykysnuté cesto dáme do ľubovoľnej formy a dáme piecť 40minut na 170 stupňov

    Pandoro Zlatý chlieb z Verony(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marikafil
Ehm, prosím, kam ide to posledné (či jediné) malé vajce? Lebo v recepte sú potom použité už len tie žĺtka. Či treba koláč navrchu potrieť? A ani hmotnosť múky nesedí.
miskam
:)Toto pečivko nám posiela naša zlatá rodina z Talianska...a patrí u nás k chutným raňajkám celé vianočné obdobie.
gerino
Kolko tam ide vlastne muky chcem ho piect dakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia